Your search results

Kustpark Texel – De Koog – (Texel) 

Posted by Waddenplaats.nl on 14 februari 2022
0

Kies je voor een verblijf in Kustpark Texel, dan zul je je niet snel vervelen. Het park heeft een groot aanbod van diverse knusse en hippe accommodaties. Het park ligt slechts 3000 meter van het strand en vlak bij het bruisende stadje De Koog. Geniet van een duik in het overdekte zwembad en kom tot rust in het Turkse stoombad.

Faciliteiten en accommodaties

Kustpark Texel biedt een ruim aanbod aan van diverse verblijven. Zo kun je kiezen voor een trendy strandlodge, een comfortabele chalet of een klassieke villa. Daarnaast zijn er ook veel mogelijkheden om wat te eten of te drinken in het park. Zin in een snelle hap of een lekker drankje? Dan ben je in het sfeervolle eetcafé aan het juiste adres. Ga heerlijk lang dineren in het á la carte restaurant. Op Kustpark Texel kun je verder gebruik maken van de vele faciliteiten. Zo vind je in het park een minimarkt, wasserette, snackbar, lasergame, minigolf en tafeltennis. Het is ook mogelijk om fietsen te huren voor een geweldige fietstocht door de duinen. Er is een overdekt zwembad aanwezig waar je na een warme dag een heerlijk verfrissende plons kan namen. Het Turkse stoombad en de sauna zijn ideaal om tot rust te komen na een intensieve dag op het eiland.

Ligging en omgeving

Kustpark Texel is de ideale accommodatie voor jong en oud. Er is namelijk van alles te beleven, zowel in als nabij het park. De accommodatie is prachtig gelegen op het Waddeneiland Texel op slechts 3000 meter van het strand. Deze unieke omgeving is ideaal voor de echte natuurliefhebber. Maak mooie wandel- en fietstochten en leer de prachtige flora en fauna van het eiland kennen. Kustpark Texel ligt nabij het bruisende dorp De Koog. Bekijk de leuke winkeltjes en koop souveniertjes voor je dierbaren. Ga uit eten in een van de vele restaurants en geniet van een lekker drankje op van de gezellige terrassen.

Meer informatie of reserveren op Kustpark Texel? Klik hier 

De leukste dingen om op Texel te doen

Texel is het perfecte eiland voor jong en oud. Er is meer dan genoeg te doen op het bruisende eiland. Zo kun je onder andere de top van de kerk Den Burg beklimmen. Den Burg is het belangrijkste stadje op het eiland. Je vindt de kerk op het centrale plein, genaamd Kerk Den Burg. Je kunt de top van de toren van de kerk beklimmen. Op de top zul je verrast worden met een geweldig uitzicht over de zee en de rest van het eiland. De klim is avontuurlijk en een ideale avontuurlijke activiteit voor zowel volwassenen als kinderen. Een activiteit die je niet kunt overslaan tijdens je bezoek aan Texel, is een bezoek aan Ecomare. Ecomare is gevestigd in De Koog op het Waddeneiland en is dus dichtbij Kustpark Texel. Je kunt hier onder andere bruinvissen en zeehonden voeren, wat natuurlijk een geweldige ervaring is voor jonge kinderen. Het is een geweldige activiteit voor het hele gezin om het waterleven rond de Waddeneilanden te zien en te ervaren. Ten slotte is de Vuurtoren van Texel ook zeker een bezoekje waard. Het is een uitstekende plek om mooie foto’s te maken. De vuurtoren staat namelijk op het meest noordelijke puntje van het eiland Texel, waardoor je hier prachtige foto’s kunt maken van het landschap op en rondom het eiland. In 1977 is de toren bedekt met een rode coating, dus je kunt het niet missen als je naar het noordelijke uiteinde van Texel reist. Sinds 1982 is de vuurtoren een Rijksmonument van Nederland.

Nationaal Park Duinen van Texel en De Slufter

De Nederlanders staan er natuurlijk om bekend om een manier te vinden om met de zee te leven. Grote delen van het land liggen onder de zeespiegel, waaronder ook diverse delen van Texel. Er is één plek in de hele Nederlandse kust die een open verbinding heeft met de zee en dat is De Slufter. Bij een storm of overstroming komt het gebied onder water te staan, wat gedurende het jaar regelmatig voorkomt. Het grootste deel van dit natuurreservaat is een broed- en rustgebied voor vogels. Maar er is ook een groot gedeelte dat open is voor bezoekers. Er zijn diverse paden en een uitkijkpost. Maak een wandeling en kijk welke planten en dieren je kunt spotten. Let goed op bepaalde zeldzame vogels, waterdieren en zelfs zeehonden. Zorg voor waterdichte schoenen, want het kan erg modderig en nat worden en vergeet zeker niet je verrekijker mee te nemen. De Slufter is slechts een onderdeel van het Nationaal Park Duinen van Texel. Het hele Nationaal Park strekt zich uit langs de westkust. Er valt dus nog veel meer te ontdekken. De perfecte activiteit voor jong en oud!

Meer informatie of reserveren op Kustpark Texel? Klik hier 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Compare Listings