Your search results

Midsland, bruisend dorp op Terschelling vol vertier

Posted by Waddenplaats.nl on 6 mei 2022
0

Midsland is een bruisend dorpje op het eiland Terschelling. Hier vind je een ruim aanbod van cafés, winkels en restaurants. Het gezellig dorp is een goede plek om uit te gaan in zeker in de lente- en zomermaanden is hier veel te beleven.

Te zien en te doen in Midsland

In Midsland is er meer dan genoeg te zien en te beleven. Hierbij een aantal hoogtepunten:

Strandopgang Midsland aan Zee

Bij de strandopgang Midsland aan Zee vind je het breedste strand. Je kunt hier heerlijk wandelen, zwemmen en zandkastelen bouwen. In alle rust en ruimte van dit grote strand kun je genieten van de zee, zon en wind.

Uitgaan

In Midsland zijn er diverse leuke uitgaansmogelijkheden. Zo is er onder andere een discotheek voor jongeren die in het weekend geopend is. De straat Oosterburen is de straat in Midsland waar je alle gezellige bars, kroegen en discotheken van Terschelling kunt vinden. Ben je op zoek naar een gezellige avond met een drankje en livemuziek? Elke zaterdagavond kun je genieten van livemuziek in het Eetcafe Onder de Pannen.

Cranberry’s proeven

Terschelling staat bekend om de heerlijke cranberry’s die je op het eiland kunt proeven. Op het eiland worden de vruchten gekweekt, geoogst en verkocht. Deze grote industrie is zeker een bezoekje waard wanneer je op het eiland bent. De beste plekken om cranberry’s te proeven zijn Cranberry Lekkernij winkel in Midsland.

Meslanzer Kerk

Een belangrijke bezienswaardigheid in Midsland is de Meslanzer Kerk. Deze kerk werd in 1880 gebouwd naar het ontwerp van M. Daalder. De kerk heeft een kenmerkende eclectische stijl met neorenaissance elementen. De kerk is tegenwoordig een rijksmonument en kun je op woensdag bezoeken.

Skatebaan

In Midsland ligt de enige echte skatebaan van Terschelling. Het idee van de skatebaan is bedacht door de jongeren van het eiland zelf en is in juni 2017 geopend voor het publiek. Ben je een echte skater? Dan is de skatebaan in Midsland een echte aanrader.

Kitesurfen

De Waddeneilanden zijn de perfecte locatie voor diverse watersporten, zoals kitesurfen. Een leuke activiteit op het Terschelling kun je diverse lessen en clinics volgen om te leren kitesurfen. Zowel kinderen als volwassenen kunnen terecht voor lessen bij Go Surfing Terschelling. Dit ligt bij de strandopgang bij Midsland aan Zee. Verder kun je hier ook terecht om te kanoën of te kajakken.

Veemarkt

In september wordt er jaarlijks een veemarkt in Midsland gehouden. Dit is zeker een leuke activiteit voor een zaterdag of zondag. Neem een kijkje op de markt waar voornamelijk lokale producten van het eiland worden gekocht. Een perfect souvenir voor een ander of jezelf!

Ligging en omgeving Midsland

Midsland ligt op het midden van Terschelling is het op een na grootste dorp van het eiland. Het populaire dorp ligt tussen Formerum en West-Terschelling. Het dorp heeft zo’n 1300 inwoners en het heeft een beroemde geschiedenis. Midsland heeft een ruim aanbod van winkels, vakantieverblijven, evenementen, markten en eetgelegenheden. De omgeving van Midsland bestaat voornamelijk uit weilanden. Verder zijn er in de omgeving van Midsland ook overblijfselen van oude slenken patronen te zien.

Vakantieparken, campings en accommodaties bij MidslandBooking.com

 • Camping Hoeve ’t Noord
 • Camping Duinland
 • Camping Veldzicht
 • Jongerencamping Terpstra
 • Sportpension Heartstay
 • Vakantiehuis Bikkel Terschelling
 • Vakantiehuis Bengel Terschelling
 • Accommodatie Stormvogel
 • Boutique B&B De Vluchtweg
 • Hotel de Horper Wielen
 • Pension de Wadvaarder
 • Accommodatie In De Witte Handt
 • Hotel Résidence Terschelling

Geschiedenis van Midsland

Midsland had halverwege de Middeleeuwen de rol als bestuurscentrum van het gehele eiland Terschelling. In 1612 was er sprake van de Acte van Scheiding op het eiland. Hierdoor werd het eiland in twee verschillende gemeenten opgesplitst: Oost- en West-Terschelling. Vanaf 1612 diende Midsland als het bestuurscentrum van gemeente Oost-Terschelling. Na de Franse bezetting werd Terschelling weer een enkele gemeente en het bestuurscentrum werd verplaatst van Midsland naar West-Terschelling.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Compare Listings