Voeg je header hier toe

Heerlijk fietsen op Texel

Fietsen op Texel is naast actief bezig zijn ook genieten van de prachtige natuur. Texel beschikt over 140 kilometer aan fietspaden en deze voeren u over het hele eiland. Zo komt u per fiets op plekken waar u met de auto niet eens kunt komen. De prachtige natuurparken, duinen en bossen vormen tijdens uw fietstochten het Texelse landschap. Ook zult u tijdens het fietsen op Texel ervaren dat Texel een waar schapen eiland is. Naast de vele gerechten in restaurants waar schapenvlees in zit, wonen er op Texel meer schapen dan mensen. Tijdens het fietsen op Texel ontdekt u een hele andere kant van Nederland.

Fietsroutes op Texel

Texel heeft een fijn netwerk met fietsroutes. Het Fietsroutenetwerk op Texel werkt eenvoudig: u fietst een route door de bordjes te volgen van het ene genummerde knooppunt naar het andere genummerde knooppunt. Er zijn erg veel mooie fietspaden op het eiland. Texel heeft maar liefst 140 km fietspad en daar zijn erg veel mooie routes bij. Een aanrader is het fietspad langs de Waddenzee, heerlijk op de fiets over de dijk uitkijkend over het water.

Een fiets huren op Texel?

Er zijn op Texel wel 20 fietsverhuurders te vinden. Vooral in Den Burg zijn er mogelijkheden genoeg met enkele aanbieders. Je kunt direct vanaf de veerboot je fiets huren bij rijwielverhuur Veerhaven. Bovendien hebben veel accommodaties ook de mogelijkheid om een fiets te huren. Informeer vooral vooraf ook daar wat de mogelijkheden zijn.

Texel

Compare Listings