Voeg je header hier toe

Boot naar Texel

Hoewel Texel net als Ameland over een vliegveld beschikt gaat iedereen toch vooral met de boot naar Texel. En dat kan ook prima, uw vakantie begint al in Den Helder!

Boottijden boot Texel

De overtocht naar Texel wordt verzorgt door TESO. De boot vertrekt vanuit Den Helder en de overtocht duurt 20 minuten. De afvaarten van Den Helder naar Texel zijn vanaf 6.30 uur tot 21.30 uur. Dus ieder uur vertrekt de boot steeds op het halve uur. De afvaarten van Texel naar Den Helder zijn vanaf 6.00 uur tot 21.00 uur. De boot gaat dus telkens op het hele uur.

Drukte & Tarieven boot Texel

Een plaats reserveren voor de overtocht met de boot is niet mogelijk en ook niet nodig, maar u kunt wel van tevoren een e-ticket kopen.

Een kaartje koopt u altijd als retour. De prijs per retour per persoon (voetganger) is slechts €2,50 en kinderen jonger dan 4 jaar zijn gratis. Voor een personenauto (incl. max. 9 inzittenden) betaalt u voor een retour €25,00 op dinsdag, woensdag en donderdag en op vrijdag tot en met maandag betaal je per retour €37,00. U kunt natuurlijk ook met de caravan, fiets, brommer of motor mee overvaren. Kijk op de website van Teso voor actuele tarieven.

Parkeren in Den Helder

Laat u de auto in Den Helder staan, dan kunt u op het parkeerterrein naast de terminal gratis parkeren. Om dit parkeerterrein te bereiken, volgt u de route ‘P Texel’, ‘Afhalen + Wegbrengen’. Het parkeerterrein is niet bewaakt. Mocht dit terrein vol zijn, dan kunt u ook in de omgeving parkeren. Wij adviseren u dan om rekening te houden met een wandeling van 10 minuten.

Aanvullende informatie

Meer informatie over de overtocht met de boot van en naar Texel kunt u verkrijgen bij TESO-bootdienst via www.teso.nl Infolijn dienstregeling/tarieven: tel. 0222-369691/369692 Infolijn vakantiedrukte: tel. 0222-369690.

Texel

Compare Listings