Your search results

West aan Zee, een unieke plek voor een strandvakantie op Terschelling

Posted by Waddenplaats.nl on 2 mei 2022
0

West aan Zee is een nederzetting van diverse recreatiewoningen in de duinen van het Waddeneiland Terschelling. Dit is dan ook de ideale plek voor een onvergetelijke strandvakantie. Overnacht je in West aan Zee, dan ben je binnen een paar minuten op het strand en de zee. Benieuwd wat er nog meer te doen is in West aan Zee? Lees dan verder!

Te zien en te doen in West aan Zee

In West aan Zee is er meer dan genoeg te zien en te beleven. Hierbij een aantal hoogtepunten:  

Strandopgang West aan Zee

Een van de belangrijkste bezienswaardigheden op Terschelling zijn de brede stranden. Bij strandopgang West aan Zee vind je het breedste strand. Je kunt hier heerlijk genieten van het strand. Neem een verfrissende duik in de zee, bouw een zandkasteel of ga een hele middag lekker zonnen. De mogelijkheden op het strand zijn eindeloos! Geniet aan het einde van de dag van een ijsje of drankje in een van de vele strandpaviljoens bij West aan Zee.

Blokarten

Op zoek naar een spannende activiteit bij West aan Zee? Ga dan blokarten. Een blokart is een kar met drie wielen en een zeil. Door middel van windaandrijving rijd je zo over het brede strand van Terschelling. Blokarten kan enkel gedaan worden op brede vlaktes, omdat je veel ruimte nodig hebt voor het maken van bochten. Blokarten wordt ook wel strandzeilen genoemd en het is zeker iets dat je ooit in je leven gedaan moet hebben. Geniet van de snelheid en de wind in je haren bij West aan Zee.

Paintballen

Ben je op zoek naar een actieve activiteit met een grotere groep? Ga dan paintballen bij paintball terrein Badweg bij West aan Zee. Op Terschelling vind je een uniek paintball concept. In samenwerking met Staatsbosbeheer is er een prachtig terrein gecreëerd met een baan met natuurlijke hindernissen. Ook de balletjes zijn biologisch afbreekbaar. De ideale activiteit voor een versterkend teamgevoel met een groep vrienden of collega’s.

Ligging en omgeving West aan Zee

West aan Zee is een plaats met recreatiewoningen in de duinen van Terschelling. Het is officieel een onderdeel van West-Terschelling en de nederzetting heeft geen permanente bewoning. West aan Zee ligt ongeveer op 8 kilometer afstand van West-Terschelling. West aan Zee wordt ook vaak aangeduid onder de naam Paal 8. De nederzetting werd namelijk bij deze strandpaal gebouwd.    

Vakantieparken, campings en accommodaties bij West aan Zee  Booking.com

  • Accommodatie Nautilus
  • Hotel Paal 8 Hotel aan Zee
  • Bungalow de Kotter
  • Vakantiehuis Alk
  • Accommodatie Het Baken

Geschiedenis van West aan Zee 

Het begin van het toerisme op Terschelling begon in 1916 met de bouw van een badhuis in West aan Zee. Het badhuis werd in de Tweede Wereldoorlog afgebroken. In het begin van de 20ste eeuw werd de NV Exploitatiemaatschappij Terschelling opgericht. Deze NV had als doel om de badplaats in de duinen van Terschelling te bouwen. Van dit plan is uiteindelijk niets terecht gekomen. Ze gaven daarnaast ook percelen uit voor de bouw van woningen voor toeristen in de zomer. Hierdoor ontstonden er in de duinen nederzettingen West aan Zee en Midsland aan Zee. De pachters van de kavels werden in 1965 door de Staatbosbeheer opgekocht. Ook de NV Exploitatiemaatschappij Terschelling werd uitgekocht.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Compare Listings