Your search results

Sluiting Texel Zoo onvermijdelijk na besluit gemeenteraad

Posted by Waddenplaats.nl on 1 januari 2024
0

De Texel Zoo, een kleine, populaire dierentuin op Texel, staat voor een onzekere toekomst na een recente beslissing van de lokale gemeenteraad. Ondanks verwoede pogingen van lokale politici om de dierentuin te behouden, heeft de raad besloten geen vergunning voor volledige dagrecreatie te verlenen, waardoor sluiting nu onvermijdelijk lijkt. Dat meldt NH Nieuws.

De politieke strijd rond de legalisatie van de ‘illegale dierentuin’ is al sinds april 2023 gaande, maar een meerderheid voor legalisatie werd niet gevonden. Texel Zoo-eigenaar Martijn Padberg zoekt evengoed naar mogelijkheden om de dierentuin voort te zetten.

Astrid van de Wetering van D66 uitte tijdens de raadsvergadering haar bezorgdheid over het verlies van deze attractie voor de Texelse jeugd. Echter, het vorige college, dat streefde naar legalisering van Texel Zoo, slaagde er niet in de benodigde vergunningen te verkrijgen, waardoor de dierentuin nu met sluiting wordt bedreigd.

Na diverse pleidooien stemde een meerderheid van de gemeenteraad tegen legalisatie, waardoor Texel Zoo nu twee jaar de tijd krijgt om de activiteiten af te bouwen. Dit besluit markeert een einde aan de langdurige discussie over de toekomst van de dierentuin en zet een sombere toon voor soortgelijke instellingen die met vergelijkbare regelgevingsuitdagingen kampen.

Compare Listings