Your search results

Opening eerste padelbanen op Texel

Posted by Waddenplaats.nl on 1 januari 2024
0

Tennisvereniging Deuce, gevestigd aan de Emmalaan in Den Burg, heeft de primeur door als eerste padelbanen te openen op Texel. De padelbanen kunnen ook door toeristen worden gehuurd.

De tennisvereniging heeft een van haar zes kunstgrasbanen omgebouwd tot twee padelbanen, een project dat mogelijk werd gemaakt door financiering uit eigen middelen en subsidies. Belangrijke bijdragen kwamen van de Stichting Toeristisch Investeringsfonds Texel (STIFT), sportsubsidies van de gemeente Texel, en de Subsidie stimulering bouw en onderhoud sportaccommodaties (BOSA) van de rijksoverheid.

De nieuwe padelbanen zijn beschikbaar voor zowel leden van de vereniging als voor verhuur aan toeristen en andere geïnteresseerden. De vereniging merkte op dat er regelmatig verzoeken van toeristen binnenkwamen om padelbanen te huren.

Padel, een snelgroeiende sport die elementen van tennis en squash combineert, wint ook in Nederland aan populariteit. Oorspronkelijk uit Spanje, waar het de tweede sport is na voetbal, maakt padel nu ook in Nederland een opmars.

Compare Listings