Your search results

Vakantiehuis op Vlieland huren

Een vakantiehuis op Vlieland huren doe gemakkelijk je via Waddenplaats. Wil je een vakantiehuis huren met de hond of ben je op zoek naar een luxe vakantiehuis?  Bekijk ons ruime aanbod en huur een vakantiehuis op Vlieland voor 2, 4, 6 , 8, 10 of zelfs 14 personen. Wacht echter niet te lang met huren!

De Waddeneilanden zijn enorm populair en met de warme zomers in het vooruitzicht is de kans op teleurstelling groot.  Een vakantiehuis huren op Vlieland is het hele jaar door aan te raden. Ieder seizoen heeft zijn eigen charme en Vlieland blijft verrassend voor jong en oud. Naast jong en oud doe je ook honden een plezier door hen mee te nemen op vakantie. Toe aan een break en wil je heerlijk uitwaaien op het strand? Bekijk onze accommodaties en huur een vakantiehuis op Vlieland geheel naar wens.

Met de hond een vakantiehuis huren op Vlieland

vakantiehuis huren op Vlieland met hond
Een weekendje weg of op vakantie gaan voelt niet compleet zonder hond. Gelukkig hoef je je trouwe viervoeter niet te missen en kun je een vakantiehuis op Vlieland huren waar honden welkom zijn. Wat is er nou leuker dan met het complete gezin te genieten van al het moois dat Vlieland te bieden heeft?
Ontdek samen de duinen, het strand, de zee en het bos. Vlieland is erg hondvriendelijk, honden zijn dan ook bijna overal welkom. Met ruim 26 kilometer aan wandel- en fietspaden kun je fijne wandelingen maken met de hond. Op het westelijke gedeelte van het eiland en in het dorp geldt een aanlijnplicht. Dit wordt duidelijk aangegeven met bordjes. In het dorp zelf geldt een opruimplicht voor uitwerpselen. Om je hierbij een handje te helpen zijn er veel afvalcontainers met zakjes geplaatst.
Op het oostelijke deel van het eiland en op het strand mogen honden heerlijk los. Hier kun je samen lekker ravotten, lange wandelingen maken, uitrusten en ontspannen. Met een vakantiehuis op Vlieland doe je honden een groot plezier! Op Waddenplaats zijn er verschillende accommodaties en vakantiehuisjes te huur voor een fijne vakantie met je hond(en).

Is Vlieland een leuk eiland?

Een vakantiehuis op Vlieland huren is een goed idee wanneer je samen met je gezelschap het echte eilandgevoel wil ervaren. Op veel plekken op Vlieland lijkt het alsof de tijd heeft stil gestaan, en dat gevoel wordt versterkt door het autovrije karakter. Je kunt te voet, op de fiets of met een e-bike kun dit eiland goed verkennen. Er zijn drie verhuurbedrijven waarbij je een vervoersmiddel naar wens kunt huren en deze tref je zodra je aankomt met de boot.

Op Vlieland kun je heerlijk eten en gezellig terrasjes pakken. Naast het genieten van de Vlielandse gerechten en lekkernijen, kun je ook watersporten en zijn er diverse andere activiteiten en excursies. Een overzicht hiervan tref je verder op deze pagina. Voor jong en oud valt er veel te zien en te beleven.

Wat is typisch Vlieland?

Vlieland telt slechts één dorp: Oost-Vlieland. Dit dorp bestaat een winkelstraat gevuld met speciaalzaken, terrasjes, souvenirwinkels en restaurants. Voor typische lekkernijen op Vlieland kun je terecht bij verschillende speciaalzaken. Zij verkopen onder meer Vlielands suikerbrood, zeewierkaas en zelfs zeewierbiertjes. Een vakantiehuis op Vlieland huren is dé tip voor het even weg van alles gevoel.

De kalmte en gezelligheid op Vlieland maken het een trekpleister. Het gehele jaar door wordt het eiland bezocht door (bekende) Nederlanders en mensen elders uit Europa. Wil je een weekendje weg of een gezellige vakantie plannen? Huur een vakantiehuis op Vlieland en maak er een fijne vakantie van.

Vakantiehuis Vlieland huren 10 personen

Een groepsaccommodatie huren op Vlieland voor 10 personen? Huur een groot vakantiehuis of zelfs villa! Er zijn accommodaties beschikbaar voor 10 personen en zelfs meer. Je huurt via Waddenplaats vakantiehuizen voor grote groepen vrienden, collega’s en families. Hier kun je samen met hen genieten van het avondeten en verloren tijd in halen. Maak plezier aan een grote eettafel en speel groepspelletjes. Klets lekker bij onder het genot van een wijntje, een haardvuur en kom nader tot elkaar op het mooie Vlieland.

Voor kinderen zijn de grotere vakantiehuizen ook erg fijn om samen te spelen. Huur een vakantiehuis vlakbij het strand en ze kunnen zich hier uren vermaken. Vlieland is een eiland voor jong en oud! Vervelen is er niet bij, er zijn tal van dingen die je kunt ondernemen tijdens je verblijf op Vlieland. Hieronder een aantal tips:

Dit mag je niet missen tijdens je vakantie op Vlieland

  • Zeehonden spotten; deze liggen vaak op het strand, in de zee of op de zandplaats.
  • Bezoek de vuurtoren en kijk uit over het hele dorp, de Waddenzee en de Noordzee.
  •  Wadlopen; ontdek het eiland met een gids en verbaas je over de natuur op Vlieland
  • Bezoek het enige dorp Oost-Vlieland en bekijk de rijke historie. Ook kun je hier lekker winkelen, een terrasje pakken en door de smalle straatjes lopen, het zijn er maar liefst 17, waarvan je niet op voorhand weet waar je uitkomt.
  • Plan een bezoekje aan het Waddencentrum op Vlieland genaamd ‘ de Noordwester‘. Dit is een natuurhistorisch museum en zeeaquarium tegelijkertijd. Waar je meer kunt leren over de geschiedenis van Vlieland. Daarnaast kun je hondshaaien aaien, roggen en scheepswrakken bekijken.
  • Ga met een boswachter van Staatsbosbeheer de natuur in en leer meer over de flora en fauna op het eiland. Terwijl je onderweg de mooiste plekjes tegenkomt en dieren zoals: Soay schapen en Schotse Hooglanders.
  • Vogels spotten; Op Vlieland leven meer vogels dan mensen en als je deze goed wilt zien is de Kroon’s Polders dé plek bij uitstek. Eveneens kun je vogels spotten bij de vogelhut en naderhand terecht voor een kop warme thee of koffie bij het Posthuys. In het voorjaar broeden er wel 70 soorten vogels en tijdens het herfstseizoen komen er veel trekvogels naar Vlieland. Erg leuk om te zien!
  • Boek een TukTuk tour en ga het eiland rond met een groep vrienden of het gezin. Onderwegl kun je luisteren naar interessante verhalen over Vlieland.

Vakantiehuis voor 2 personen

Juist even de behoefte om er zonder kinderen op uit te gaan? Verras je partner met een romantisch weekendje, midweek of week weg. Op het prachtige Vlieland kun je samen tot rust komen in het duingebied, het bos en op het strand. Genoeg natuur gezien voor de dag?

In het dorp kunnen jullie ongestoord en uitgebreid dineren in een van de vele restaurants. Hier kun je ook terecht voor gezellige terrasjes en shoppen. Klinkt goed en kunnen jullie tijd samen hard gebruiken? Huur een vakantiehuis op Vlieland voor 2 personen.

Luxe vakantiehuis

Wil je het echte eilandgevoel ervaren en houd je van luxe? Je kunt ook een luxe vakantiehuis op Vlieland huren. Zo breng jouw welverdiende vakantie door in comfort en ontbreekt het je aan niets.

Kom volledig tot rust en laad op in een jacuzzi en/of sauna. Zie jij jezelf al wijnen voor een open haard in de winter? Of  nippend van een cocktail op je eigen terras?  Houd het niet bij dagdromen en ga op zoek naar een luxevakantiehuis.

Vakantiehuis middenin de natuur op Vlieland

Vlieland is na Schiermonnikoog het kleinste waddeneiland. Als je op het strand staat krijg je absoluut niet deze indruk. De zandvlakte is breed en wel twaalf kilometer lang. De stilte en de ruimte die je ervaart op Vlieland, is uniek voor Nederlandse begrippen. Daarnaast vindt je op Vlieland de hoogste duin. Als je de top van de Vuurboetsduim beklimt, heb je vanaf veertig meter hoogte een eindeloos uitzicht over het eiland en de omliggende zee.

Wil je zelf dit veelzijdige eiland bezoeken en ervaren hoe het leven van een eilandbewoners eruit ziet? Dit is je kans om een leuk vakantiehuis op Vlieland te huren. Bekijk via de button hieronder ons aanbod.


Bekijk accommodatiesBekijk accommodaties

Compare Listings