Your search results

Oosterend, kindvriendelijk dorp op Terschelling vlakbij de Boschplaat

Posted by Waddenplaats.nl on 29 april 2022
0

In het meest oostelijke gedeelte van Terschelling ligt het dorpje Oosterend. Dit schattige dorpje is zeer kindvriendelijk en het ligt op loopafstand van het natuurgebied De Boschplaat. Oosterend is het perfecte startpunt om een mooie tocht door de natuur te maken.

Te zien en te doen in Oosterend

In Oosterend is er meer dan genoeg te zien en te beleven. Hierbij een aantal hoogtepunten:

De Boschplaat

In het Oostelijke gedeelte van Terschelling bevindt zich het natuurreservaat De Boschplaat. Het gebied bestaat uit diverse soorten landschappen, zoals moeras, kwelder, bos, duinen en zandvlaktes. Geniet van de unieke bloemen, planten en bomen. Spot de unieke vogelsoorten en waterdieren. Zo kun je hier onder andere de visdief, zilvermeeuw en lepelaar spotten. Vergeet zeker niet je verrekijker en camera mee te nemen! Door dit gebied kun je niet alleen prachtig wandelen en fietsen. Het is ook mogelijk om een huifkartocht door dit gebied te boeken.

Huur een fatbike

Op zoek naar een sportieve activiteit op Terschelling? Kies dan voor een tripje langs zee op een mountainbike of een fatbike. Met deze fiets kun je goed door het mulle zand crossen door de extreem dikke banden. Je kunt de fatbike huren bij diverse verhuurders op het eiland. Je kunt zelfs een fatbike excursie boeken bij het Eilandmeisje bij Oosterend. Samen met een gids ga je met een fatbike over het strand fietsen en leer je meer over de verhalen van Terschelling.

Dark Sky Park

In het natuurgebied op Terschelling De Bosch plaat, kun je een geweldige expeditie ondernemen naar Dark Sky Park. Dit is officieel een van de meest donkere plekken in de hele wereld, wat betekent dat je hier kunt genieten van een prachtige sterrenhemel. Hiervoor heb je niet eens een telescoop nodig! Zelfs met het blote oog kun je hier bij helder weer de Melkweg zien.

Viltworkshop

In het dorpje Oosterend kun je bij Vilten op Terschelling terecht bij de viltworkshop. Hier kun je iets bijzonders creëren met wol, vezels en zijde. Een creatieve en ontspannende dag is gegarandeerd!

Paardrijden

Ben je een echte paardenliefhebber? Dan is het zeker een aanrader om te gaan paardrijden op Terschelling. In dit prachtige natuurgebied kun je geweldig paardrijden. Op het strand, door de duinen en op bospaden kun je genieten van een prachtige buitenrit. Bij Puur Terschelling vind je schitterende Friese paarden en mooie arrangementen. Puur Terschelling heeft samen met Staatsbosbeheer diverse routes uitgezet om te paardrijden.

Ligging en omgeving Oosterend

Oosterend is het meest oostelijke dorpje op Terschelling. Dit plaatsje ligt het meest dichtbij het prachtige natuurgebied de Boschplaat. Ten westen van het Oosterend ligt het dorp Hoorn. Het dorpje ligt erg afgelegen van de rest van Terschelling en wordt door bewoners dan ook vaak Egypte genoemd. In Oosterend wonen slechts 175 mensen.

Vakantieparken, campings en accommodaties bij Oosterend

  • Camping Hekkeland
  • Camping Nieuw Formerum
  • Vakantiepark Tjermelan
  • Luxury camping near the dunes of Terschelling
  • Camping & Appartementen De Duinkant Terschelling
  • Camping ’t Wan-Tij
  • Residentie Dicht bij zee
  • Accommodatie BoerenBed – De Zeekraal
  • Accommodatie Veerhaven Voorhuis
  • Terschelling Hotel TjermelanBooking.com

Geschiedenis van Oosterend

Tussen 1330 en 1523 heerste de adellijke familie Popma over het Terschelling. Oosterend was de woonplaats van deze familie. Van de woonplaats rest enkel nog een stinswier. Dit is een kleine heuvel ten zuiden van Oosterend. Vroeger was Oosterend het laatste puntje van het eiland. In die tijd hield het eiland bij dit dorp op. Het eiland is door de jaren heen gelukkig veel gegroeid in de oostelijke richting. Door deze uitbreiding heeft Terschelling namelijk een prachtig natuurgebied gekregen, genaamd natuurreservaat de Boschplaat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Compare Listings