Your search results

Vakantiehuis op Schiermonnikoog huren?

Waddenplaats heeft een overzicht van heel veel vakantiehuisjes, chalets, appartementen, villa’s en bungalows op Schiermonnikoog en de overige Waddeneilanden. U betaalt geen provisiekosten en u boekt uw vakantiehuis op Schiermonnikoog direct bij de eigenaar!

Over Schiermonnikoog

Schiermonnikoog is het meest oostelijk, of rechts op de kaart gelegen, bewoonde Nederlandse Waddeneiland. Het is een klein eiland, slechts 18 kilometer lang met een totale landoppervlakte van 43,99 km2. Desalniettemin komen er genoeg toeristen aan land om het mooie eiland te bewonderen. De eerste inwoners van Schiermonnikoog waren monniken. Het eiland is naar deze groep monniken vernoemd. Op het eiland vind je verschillende monumenten ter nagedachtenis van het monnikenklooster. Als je het eiland Schiermonnikoog bezoekt, bestaat de kans dat je enkele monniken tegenkomt. In 2015 hebben namelijk verschillende monniken ervoor gekozen om op Schiermonnikoog te gaan wonen. Het eiland hoort bij de provincie Friesland, maar er wordt weinig traditioneel Fries gesproken. Aan de noordkant van het eiland stroomt de Noordzee en ten zuiden van Schiermonnikoog bevindt zich de Waddenzee. Je kunt het bereiken via de veerdienst die vanuit Lauwersoog vertrekt, met de veerboten Monnik en Rottum. Wanneer je echt tot rust wilt komen is het een goed idee om een huisje op Schiermonnikoog te huren. Zodra je vanaf Lauwersoog op de Boot naar Schiermonnikoog stapt voel je de stress van je afglijden. Het leven op een eiland heeft een ander ritme. Je leeft veel meer met de zee en de zon mee, in plaats van je eigen agenda.

Natuur op Schiermonnikoog

Schiermonnikoog is de ideale bestemming voor mensen die rust en natuur zoeken. Niet voor niets is Schiermonnikoog aal eens door een landelijk televisieprogramma uitgeroepen tot mooiste plek van Nederland. En wist je dat heel het eiland is aangemerkt als nationaal park? Dat is niet verwonderlijk, want er is zo veel te zien voor natuurliefhebbers. Je loopt door verschillende landschappen met strand en duinen, door naar bossen en uitgestrekte velden. En de polder is een walhalla voor allerlei vogels. Veel trekvogels komen jaarlijks naar Schiermonnikoog voor het broedseizoen. De verschillende meeuwensoorten verwacht je misschien wel, maar er zijn ook visdiefjes, lepelaars en roofvogels als de bruine kiekendief en de velduil leggen hun eieren en broeden die uit op de Oosterkwelder Naast deze soorten kiezen ook prachtige vogels als de zilverplevier, de koperwiek en de slechtvalk voor het verblijven op Schiermonnikoog. Maar er zijn natuurlijk ook andere dieren te vinden, zoals de zeehonden op de stranden en in zee. Daarnaast lopen er in het aan de noordkant van het eiland Sayaguesa runderen los door de duinen, welke gezelschap hebben van Exmoor-pony’s. Deze grazers zijn rustig en vriendelijk. Krijg je al zin om al dit moois te gaan bekijken? Dat kan! Er zijn vele opties voor het huren van huisjes op het prachtige, rustige Schiermonnikoog. Dus doe je zelf een plezier en ga snel naar kijken naar de mogelijkheden.

Uitgestrekte stranden

Waar je ook een vakantiehuis op Schiermonnikoog boekt, het strand is nooit ver weg. De meeste waddeneilanden hebben uitgestrekte, langwerpige stranden, het strand van Schiermonnikoog is indrukwekkend dankzij de enorme breedte. De breedte loopt op tot maar liefst een kilometer, en dat is zeldzaam in heel Europa. Schiermonnikoog heeft dan ook het breedste strand van alle Waddeneilanden – en zelfs een van de breedste van heel Europa. Bovendien groeit het strand nog steeds. Aanslibbing vanuit de Noordzee veroorzaakt zandbanken die gestaag aan het strand vastgroeien. De zandvlakte is immens, dus ook tijdens hoogseizoen is het geen probleem om een rustig plekje te vinden. Wie op zoek is naar grootschalig vermaak zal Schiermonnikoog overslaan, en dat maakt het een paradijs voor liefhebbers van ongeschonden natuur. Voor wie rust en ruimte zoekt is een vakantiehuis op Schiermonnikoog dé ideale bestemming.

Fietsen op Schiermonnikoog

Het leuke aan het eiland Schiermonnikoog is dat zonder navigatie of routebeschrijving je onbekommerd een stukje kan fietsen in de prachtige natuur. Het eiland is namelijk niet zo groot maar hierdoor juist wel lekker overzichtelijk. Er is een totaal aan 30 km aan fietspaden op het eiland Schiermonnikoog. Wanneer je fietst door de natuur kom je van alles tegen: bos, polder, de duinen en het strand. Het eiland is ook uitermate geschikt voor het spotten van dieren en vogels. Vergeet niet tijdens je fietstocht om te stoppen bij de vuurtoren of de vogelkijkhut om vogels te spotten. Natuurlijk kan je ook altijd even stoppen bij het strandhuis voor een heerlijk kop koffie met een stukje gebak of een ander heerlijke maaltijd.

Wandelen op Schiermonnikoog

Op Schiermonnikoog kan je zorgeloos wandelen en genieten van de zon, zee, strand en het bos want, op het eiland heerst er bijna volledige rust. Dit heeft waarschijnlijk met de autoluwe regelgeving van het eiland te maken. Alleen inwoners van Schiermonnikoog mogen op het eiland autorijden. Er is dan ook een groot wandelgebied afgebakend door de gemeente Schiermonnikoog. De natuur is hierdoor nog beter hoorbaar: de wind, de zee en de vogels. Het eiland biedt verschillende wandelroutes aan. Je kan kiezen voor het bewonderen van het dorpsgezicht of de schatkist van de wadden. Bij deze wandelroute wandel je door het riet, de duinen, het bos en beloop je de schelpenpaden. Ben je een vogelspotliefhebber? Schiermonnikoog heeft verschillende gebieden waar je vogels kan spotten, het eiland staat bekend om zijn tientallen soorten vogels. Bijvoorbeeld een zwartkop een rietzanger of een blauwborst. Er zijn zoveel soorten vogels die je kan spotten op het eiland dat het onmogelijk is, ze hier allemaal te benoemen. Het is dan ook een bijzondere ervaring die je alleen kan opdoen als je Schiermonnikoog bezoekt.

Yoga op Schiermonnikoog

Door de autoluwe omgeving, heerst er een enorme rust op het eiland Schiermonnikoog. Het is dus de ideale plek voor mensen die willen mediteren of yoga op het strand of in het bos willen uitoefenen. Wil je weer je lichaam in balans krijgen? Dan is yoga iets voor jou! Het gehele jaar kun je op het eiland yoga beoefenen. Daarna zou je eventueel kunnen genieten van een heerlijke maaltijd bij een strandtent of een van de vele restaurants die Schiermonnikoog in overvloed heeft.

Activiteiten op Schiermonnikoog

Naast de prachtige natuur op Schiermonnikoog biedt het eiland ook verschillende activiteiten aan de toeristen. Wil je iets anders doen dan wandelen of fietsen maar toch actief zijn in de natuur. Dan kan je ook kiezen voor een huifkarrit of als je van dieren houdt een paardrijrit. Een populaire activiteit is het kitesurfen. Dit is natuurlijk het ultieme zomervakantiegevoel. Heerlijk in het water en genieten van de zon en zee. Een andere leuke optie: vliegeren. Op het eiland kan je uitstekend op het strand vliegeren. Het is zeer populair onder de toeristen. Je zal dan ook vele mede vliegeraars op het strand tegenkomen. Heb je nog geen ervaring. Geen probleem er worden workshops gegeven. Hou je van spanning en sensatie en lijkt het je leuk om met een escape room mee te doen. Je kan een escape activiteit spelen die is geïnspireerd door de Schiermonnikoogs geschiedenis.

Kunst op Schiermonnikoog

Ben je een kunstliefhebber dan ben je op de goede plek op Schiermonnikoog. Je zou het wellicht niet verwachten maar er zijn verschillende galerieën op het eiland. Verschillende kunstenaars werken voor een langere of een korte periode op het eiland. Ze exposeren de kunstwerken in de galerie die je kan bewonderen. Maar dat is niet alles. Vind je het ook leuk om actief mee te doen? Er zijn verschillende workshops waar je aan deel kan nemen. Zoals het maken van een beeld, schilderij of kunstwerk gemaakt van materialen die op het eiland zijn gevonden. Of misschien vind je het wel leuk om potten te bakken. Ook hiervoor wordt er een cursus gegeven.

Musea op Schiermonnikoog

Ook kun je een kijkje nemen bij diverse musea op het eiland Schiermonnikoog. Zoals het bunkermuseum dat zich echt bevindt in een bunker. De bunker functioneerde oorspronkelijk als communicatiemiddel in de tweede wereldoorlog. Nu gebruikt het musea de bunker als middel om bezoekers een kijkje in de geschiedenis over de tweede wereldoorlog te geven. Het Schelpenmuseum is ook zeker een aanrader. Je maakt kennis met de onderwereld van schelp en weekdieren. Het museum heeft een indrukkwekkende collectie van wel 1500 soorten schelpdieren.

Genieten Schiermonnikoog

Schiermonnikoog is kortom een heerlijk eiland om tot rust te komen of juist lekker actief te zijn. Je kunt er genieten van kunst en cultuur, musea, heerlijk buiten zijn en paardrijden, yoga beoefenen, fietsen op Schiermonnikoog of wandelen op het Waddeneiland.

Bekijk accommodatiesBekijk accommodaties

Compare Listings