Your search results

Dierentuin Texel Zoo dreigt deuren te moeten sluiten

Posted by Waddenplaats.nl on 30 maart 2023
0

De toekomst van Texel Zoo bij Oosterend hangt aan een zijden draadje. Het college van burgemeester en wethouders van Texel hebben de gemeenteraad voorgesteld om geen vergunning te verlenen voor het legaliseren van de kleinschalige dierentuin, meldt NH Nieuws.

Texel Zoo is ‘geen toevoeging van dagrecreatie die aansluit op de Texelse kernwaarden’ staat in het voorstel van het gemeentebestuur. Mede-eigenaar Martijn Padberg stelt in de Texelse Courant: ,,We zijn hier al zo lang mee bezig en er zijn diverse ambtenaren langs geweest. Die zeiden allemaal dat het wel goed kwam. Ik weet het zelf pas sinds gisteren en kan er nog niet te veel over zeggen. We zijn enorm geschrokken.” De gemeenteraad praat in april verder over de toekomst van de kleine dierentuin.

Ondertussen laten veel fans van de Texel Zoo op sociale media hun teleurstelling merken over de dreigende sluiting. In Texel Zoo zijn onder meer kleine zoogdieren, lori’s en een groot aantal andere vogelsoorten en reptielen te vinden. Eerder heette het Tuincentrum Eureka.

 

Compare Listings