Your search results

5 uitstapjes met het gezin om te doen als het regent op Texel

Posted by Waddenplaats.nl on 3 augustus 2022
0

Als je met het gezin naar Texel gaat zijn daar allerlei leuke dingen te beleven. Zelfs als het regent hoef je je niet te vervelen. Er zijn op Texel genoeg dingen te doen die niet in de buitenlucht worden gedaan. In deze blog hebben we vijf uitstapjes met het gezin om te doen als het regent op Texel verzameld. Je zal zien dat je tijdens deze uitstapjes niet nat wordt, en er is keus uit allerlei activiteiten.

Museum Kaap Skil

Bij museum Kaap Skil is de relatie tussen Texel en de zee het thema. Als bezoeker kom je alles te weten over de visserij, de strijd tegen het water en manieren waarop de inwoners van Texel er vroeger letterlijk en figuurlijk in slaagden om het hoofd boven water te houden. Jutten speelde daarbij een grote rol. Nu is het niet meer toegestaan om aangespoelde spullen van het strand te halen, maar je kunt er nog wel verhalen over horen. Die worden bij museum Kaap Skil verteld door een voormalig jutter.

Wie liever wat actiever bezig is kan bij museum Kaap Skil leren hoe je een net van een vissersboot moet repareren. Voor kinderen is er een leuke speurtocht. Dit museum is niet volledig overdekt, maar bij regenachtig weer zal je niet heel nat worden. Het museum is gevestigd in Oudeschild, een plaatsje op het eiland aan de kant van de Waddenzee. Het museum is het hele jaar door dagelijks geopend van 10.00 – 17.00 uur, behalve op maandag.

Landgoed De Bonte Belevenis

Bij Landgoed De Bonte Belevenis ga je terug in de tijd. Je waant je in een oud dorpje op Texel en leert allerlei dingen die in het dagelijks leven nodig zijn. Zoals zeep maken, bier brouwen, brood bakken, papier scheppen en in de distilleerderij rondsnuffelen. Alle dingen die je zelf maakt tijdens het bezoek aan het landgoed mag je als herinnering meenemen. Landgoed De Bonte Belevenis is gevestigd in Den Hoorn en het hele jaar door geopend op dinsdag, woensdag, donderdag en zaterdag tussen 10.00 – 17.00 uur. Er worden ook regelmatig workshops gehouden. Als je daar meer over wilt weten is dat op de website te vinden.

De Toegift Klif12

De Toegift Klif12 is een restaurant met een theater. Sterker nog, het is het enige theater op Texel. Het bestaat al meer dan twintig jaar en geniet een grote bekendheid vanwege het ‘Theater Diner’. Dat is een diner, bestaande uit meerdere gangen, waarbij tussen de gangen door een wervelende theatershow wordt opgevoerd. Als je voor een langere periode op Texel verblijft kun je een aantal keren naar De Toegift Klif12 gaan, want er worden regelmatig nieuwe theater shows opgevoerd. Dit uitje is uitstekend geschikt voor gezinnen met kinderen.

De Toegift Klif12 is het hele jaar door geopend van 10.00 – 22.00 uur, behalve op dinsdag. De prijzen in het restaurant en het theaterprogramma voor de komende weken zijn te vinden op de site van De Toegift Klif12. Het restaurant met het theater is gevestigd in Den Hoorn en het is gemakkelijk bereikbaar, zowel met de auto, fiets als het openbaar vervoer.

Luchtvaartmuseum en Oorlogsmuseum Texel

Luchtvaart- en Oorlogsmuseum Texel bestaat sinds 1996. Het is gevestigd in een oude hangar voor zweefvliegtuigen. Anders dan je misschien zou verwachten gaat het in dit museum niet volledig over Nederlandse soldaten. In dit museum wordt namelijk het verhaal verteld over de manier waarop de oorlog zich boven Texel in de lucht heeft voltrokken. Daarnaast gaat het over de Georgische Opstand. Georgische soldaten, die op Texel gevangen zaten, kwamen aan het eind van de oorlog in opstand tegen de Duitsers en dat liep op een gewelddadige manier af. 

Je kunt in dit museum in de zomermaanden regelmatig getuige zijn van vliegshows, die boven het eiland worden gehouden. Het museum is bovendien in het bezit van één van de allereerste vliegsimulatoren die ooit werden gebruikt. Het Luchtvaartmuseum en Oorlogsmuseum Texel ligt bij De Cocksdorp. Het is dagelijks geopend van half april tot begin november. Op de website van het museum is informatie te vinden over de activiteiten die worden georganiseerd en over nieuwe collecties. Het is een museum waar veel kinderen met belangstelling rondkijken.

Rondvlucht boven Texel

Je kunt op een regenachtige dag  een rondvlucht te maken boven Texel met Tesselair. Tijdens de vlucht zijn allerlei plekken op en rond het eiland prima te herkennen. Veel vakantiegangers zien vanuit de lucht waar ze in de voorgaande dagen van hun vakantie zijn geweest. Een rondvlucht duurt tussen de 15 minuten en een uur. Tijdens de vlucht krijg je van de piloot allerlei informatie over het eiland, de natuur en de dorpen op het eiland. Als je het vriendelijk vraagt is hij vaak bereid om over de plek te vliegen waar je tijdens de vakantie verblijft. De rondvluchten starten vanaf Paracentrum Texel bij De Cocksdorp en worden het hele jaar door op afspraak gehouden.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Compare Listings