Your search results

Maak een rondvlucht boven Texel

Posted by Waddenplaats.nl on 27 februari 2022
0

Op vakantie op Texel is er genoeg te beleven. Interessante plaatsen waar je van alles kunt leren en mooie routes om te wandelen om te fietsen en natuurlijk het spotten van zeehonden en andere dieren. Maar je kunt nog een stap verder gaan om te genieten van je vakantie op Texel, door een rondvlucht boven Texel te maken. Zo’n rondvlucht vliegt je over het eiland heen en geeft je een heel ander beeld van je vakantieplaats. Of van je woonplaats natuurlijk, want je kunt dit ook doen als je een bewoner in plaats van een toerist op Texel bent.

Bijzondere ervaring vanuit de lucht

Een eiland is natuurlijk al bijzonder en op Texel vind je prachtige natuurgebieden waar je kunt wandelen of fietsen. Dat is een unieke ervaring op zich. Maar vanuit de lucht is dit ervaren extra bijzonder. Je kijkt toch anders naar de omgeving. Je ziet hoe het eiland in het water ligt en hoe de natuurgebieden er van boven uit zien. Het maakt eigenlijk niet eens uit welk seizoen het is. Misschien kun je zelfs het water hoger of lager zien komen vanuit de lucht. Allerlei bijzondere dingen om te zien tijdens je rondvlucht boven Texel. Een rondvlucht kun je boeken op Texel Airport, te vinden aan de Postweg en ligt tussen Den Burg en De Cocksdorp in.

Zeehonden spotten

Op Texel kun je zeehonden zien. Daar zijn verschillende tochten voor die het hele jaar georganiseerd worden. Maar je kunt ze natuurlijk helemaal goed spotten vanuit je rondvlucht. Je komt dan misschien niet zo dichtbij als met de boot, maar je kunt ze wel bij elkaar zien. Vanaf november worden de zeehondenpups geboren. Als je in de winter een rondvlucht maakt, is de kans dus groter dat je jonge zeehondjes kunt spotten tijdens je rondvlucht over Texel. Extra leuk natuurlijk.

Al met al is een rondvlucht over Texel een ervaring die je nergens anders zo snel kunt vinden. Het werelderfgoed dat Texel rijk is kun je van bovenaf bekijken, ook de delen waar je normaal gesproken niet kunt komen, je kunt zeehonden spotten en je ziet natuurlijk net als altijd bij een rondvlucht je verblijfplaats van bovenaf. Dat blijft altijd bijzonder.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Compare Listings