Your search results

Leuk met nieuwsgierige kids op Schiermonnikoog: ga op Wadexpeditie

Ben je op Schiermonnikoog en zoek je naar een unieke activiteit? Ga dan met de kids op wad expeditie. Vaak wordt deze activiteit verward met het welbekende wadlopen, maar een expeditie is een andere activiteit. Je leert tijdens de expeditie namelijk veel meer over de wadden, het leven in de bodem en de dieren en planten. Voor nieuwsgierige kinderen is het een activiteit waarbij ze zich erg kunnen vermaken en veel kunnen leren. En dat allemaal in de buitenlucht. Trek je laarzen aan en kleding die vies mag worden en ga samen op pad!

Wat is een wadexpeditie?

Tijdens een wadexpeditie loop je samen over de zeebodem en kom je tijdens deze tocht meer te weten over de wadden. Je leer bijvoorbeeld meer over wat voor planten en dieren er leven, hoe de getijden werken en wat er nog meer in de bodem leeft. De bodem van de waddenzee is een erg bijzondere plek. Het is niet gek dat het natuurgebied door Unesco werelderfgoed wordt beschermd.

Als je goed ter been bent is het een erg leuke activiteit die je niet snel meer zal vergeten. Niet alleen voor nieuwsgierige kinderen, maar ook voor volwassenen is het erg leerzaam en leuk om mee te maken. Het vindt plaats op het wad, dus het lopen kan wat moeizaam gaan. Je zakt er enigszins in weg. Trek daarom laarzen aan als je ze in de kast hebt staan.

Wanneer kun je op wadexpeditie?

Om te bepalen op welk moment je het best op pad kunt gaan met de wad expeditie, wordt er rekening gehouden met meerdere factoren. Allereerst natuurlijk met de getijden. Het wad wordt toegankelijk als de zee eb is. Ook wordt er gekeken naar het weer. Bij harde regen of wind is het niet ideaal om de activiteit uit te voeren. Dan is het niet geheel verantwoord om het wad op te gaan. Dan kan de expeditie worden verplaatst naar een ander moment. Verder kan het wel het hele jaar door worden gedaan, het is niet zo dat het gebonden is aan een bepaald seizoen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Compare Listings