Your search results

Dit kun je allemaal zien in Ecomare: leuk voor jong en oud

Posted by Waddenplaats.nl on 13 februari 2022
0

Op Texel vind je Ecomare. Dit is een zeehondenopvang en natuurmuseum tegelijkertijd. Ze geven zelfs excursies. Die veelzijdigheid maakt het leuk voor jong en oud. Je kunt er dus zowel met een schoolklas als met je familie heen. Of gewoon op date. Als er zeehonden op Texel gevonden worden waarmee het niet goed gaat, worden ze naar Ecomare gebracht om verzorgd te worden. Dat alleen al is eigenlijk al reden genoeg om Ecomare te bezoeken. Maar er is meer dat Ecomare te bieden heeft.

Educatief dagje uit

Het is niet voor niets ook een natuurmuseum. Je kunt bij Ecomare dus van alles leren. Over de flora en fauna van Texel bijvoorbeeld. De natuur en dieren dus. Natuurlijk zijn de zeehonden die er verzorgd worden daar onderdeel van. Maar ook over andere dieren die je op en om Texel kunt vinden en spotten kun je dingen leren. Bovendien is Ecomare tot Werelderfgoed verklaard. Het ligt dan ook midden in een prachtig natuurgebied. Zo is er dus eenvoudig van alles te zien waar je meer over kunt leren.

De zeehonden

Natuurlijk zijn veel mensen geïnteresseerd in de zeehonden. Met name jonge zeehonden worden naar Ecomare gebracht om verzorgd te worden als ze dit zelf niet meer kunnen. Maar er zijn nog veel meer dieren in Ecomare. Zeker omdat Ecomare in een natuurgebied ligt. Zo kun je namelijk gemakkelijk dicht bij alle dieren komen. En dat is voor mensen van alle leeftijden leuk. Van liefhebbers van kleine dieren tot ervaren vogelspotters. Voor jong en oud dus.

Excursies

Ecomare organiseert ook excursies. Excursies worden natuurlijk meestal ingericht voor schoolklassen. Dat betekent niet dat je er als docent of ouder niets van kunt opsteken. Je blijft in Ecomare in een prachtige omgeving en je leert tijdens de excursie evengoed meer over de dingen om je heen en de dingen die op Texel te zien en vinden zijn. Voor een excursie ‘Struinen door de zoute kreken van De Slufter’ moet je wel minimaal 8 jaar oud zijn. Daarnaast heeft iedereen laarzen nodig. De excursie duurt 2 uur en brengt je naar een plek op Texel die niet vrij toegankelijk is.

Veelzijdig Ecomare

Er is dus van alles te beleven in en om Ecomare, ongeacht hoe oud of jong je bent. Je kunt zeehonden kijken, maar ook andere dieren in het natuurgebied spotten. Je kunt van alles leren over de Texelse omgeving en wat er leeft in het natuurmuseum Ecomare. En je kunt daarnaast nog lopen door het natuurgebied waar Ecomare ligt. Een hoop te doen dus voor een dagje uit, en bovendien allemaal leerzaam.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Compare Listings