Your search results

Ga garnalenvissen op Texel

Posted by Waddenplaats.nl on 15 februari 2022
0

Op Texel kun je goed garnalenvissen. Ontzettend leuk voor een dagje uit tijdens je vakantie op Texel bijvoorbeeld. Maar ook als je er woont of er helemaal niet verblijft. Je kunt gewoon een dagje wat leuks gaan doen, zoals garnalenvissen op Texel. Iedereen kan mee. Het maakt niet uit hoe oud je bent. Het is zowel leuk voor kinderen als voor volwassenen. Met de boot ga je met een groep op pad en vang je allerlei dingen. Aan het eind van de dag leer je ook hoe je garnalen moet pellen.

Met de boot de zee op

Garnalenvissen op Texel betekent de boot pakken om te gaan vissen. Eenmaal op het water worden de visnetten uitgegooid om de garnalen mee te vangen. Het kan soms zelfs zo zijn dat je zeehonden ziet tijdens de boottocht. Daar is natuurlijk geen garantie voor. Maar het kan zomaar voorkomen. Je kunt eigenlijk altijd garnalenvissen op Texel. In de zomer alleen op meerdere dagen in de week dan in de winter. Maar in de winter is de kans dat je jonge zeehondjes ziet weer groter.

Meer vangen dan alleen garnalen

Als je gaat garnalenvissen op Texel, worden er dus visnetten uitgegooid als je eenmaal op het water bent. Omdat er wordt gevist met grote visnetten, kunnen er ook allerlei andere beestjes in de netten terecht komen. Dat is helemaal niet erg. Dat maakt het juist extra leuk. Er wordt uitgelegd wat er allemaal in de netten terecht is gekomen. Maar je komt natuurlijk om garnalen te vissen, niet voor de krabbetjes en andere dieren. Alleen de garnalen blijven dus aan boord, de rest wordt terug in het water gezet.

Leren pellen

Tot slot wordt uitgelegd hoe je de garnalen moet pellen en eten. Dat is voor vooral kinderen vaak nog iets nieuws, maar minstens zo leuk als je dat nog nooit gedaan hebt. Je leert dus zowel over de andere gevangen diertjes als over de garnalen en hoe je die moet pellen en eten. Zo heb je met garnalenvissen op Texel een educatieve dag uit.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Compare Listings