Your search results

Villapark De Koog – De Koog (Texel) 

Posted by Waddenplaats.nl on 3 maart 2022
0

Villapark De Koog staat voor super-de-luxe genieten. Het is een gloednieuw vakantiepark met luxe villa’s voor iedereen die Texel wil ontdekken en tot rust wilt komen. Ga voor een villa met een privézwembad en stoomcabine voor de ultieme wellness-ervaring. Het bruisende centrum van De Koog en het prachtige uitgerekte strand liggen op loopafstand van het villapark.

Faciliteiten en accommodaties

Het rustige Villapark De Koog is gloednieuw en heeft zeer luxe villa’s die geschikt zijn voor vier tot twaalf personen. Er zijn drie verschillende type villa’s te huur. Alle villa’s zijn ruim en hebben een modern interieur. De grote ramen bieden een prachtig uitzicht op de natuurlijke omgeving. Er zijn ook diverse villa’s beschikbaar die aan het water liggen. De meest luxe accommodatie van Villapark De Koog is de 6-persoons villa met privézwembad en stoomcabine voor de ultieme wellness beleving. Villapark De Koog staat voor duurzaam genieten. De villa’s zijn namelijk niet alleen zeer comfortabel, maar ook duurzaam. Warmtepompen en zonnepanelen wekken duurzame energie op in de villa’s. Daarnaast zijn er ook diverse energiebesparende maatregelen genomen, zoals de hoge isolatiewaarde en het gebruik van led-lampen. Het park heeft ook oplaadpalen voor elektrische auto’s.

Ligging en omgeving

Villapark De Koog is een prachtig gelegen villapark op Texel. Villapark De Koog ligt op loopafstand van de gezellige badplaats De Koog, het Nationaal Park Duinen en het strand. Villapark De Koog ligt aan de rand van een uniek duingebied. Op slechts enkele minuten loopafstands van het villapark ligt De Nederlanden. Dit is een onderdeel van het Nationaal Park Duinen van Texel. Texel staat voornamelijk bekend om het mooie Nationaal Park Duinen van Texel. De duinen zijn een nationale schat van Nederland. Ga op ontdekkingstocht door dit betoverende natuurgebied. Onderweg kun je genieten van het prachtige flora en fauna van het eiland.

Zo vind je hier zeldzame planten, bloemen, vogels, insecten en konijnen. In het Nationaal Park Duinen vind je een groot fiets- en wandelpadennetwerk, waardoor je je gemakkelijk een hele dag in het natuurreservaat kunt vermaken. De duinen in dit gebied zijn bijzonder mooi en geweldig voor prachtige wandelingen. Galloway runderen en schapen grazen in het gebied. Een fiets- en wandelpad brengt je binnen 5 minuten vanaf de uitgang van Villapark De Koog door de duinen naar het Noordzeestrand. Villapark De Koog is de ideale locatie om te fietsen, wandelen en Ecomare te bezoeken.

Meer informatie of reserveren op Villapark De Koog? Klik hier

Een bezoek aan EcoMare

Zeehonden zijn wellicht de meest populaire bewoners van de Waddenzee en Noordzee rondom Texel. Soms raken zeehonden helaas gewond en wanneer ze aanspoelen op het Texelse strand, worden ze naar Ecomare gebracht. Bij Ecomare worden de zeehonden opgevangen en verzorgd. Ze worden weer losgelaten in zee wanneer ze weer helemaal de oude zijn. Ecomare is niet alleen een toevluchtsoord voor gewonde of zieke zeehonden, maar het dient ook als een aquarium en natuurmuseum. Zo kun je als bezoeker de zeehondenpups gevoerd zien worden en een kijkje nemen in het aquarium waar je diverse vissen, waaronder haaien, kunt zien die in de zee rondom het eiland leven. Daarnaast verstrekt het natuurmuseum de bezoekers informatie over het unieke ecosysteem van het Waddeneiland en waarom het zo belangrijk is dat het goed behouden blijft.

Deze schattige dorpjes kun je niet missen op Texel

Texel beschikt over een klein aantal schattige dorpjes die je niet kunt missen tijdens je verblijf op het eiland. Den Burg is het grootste dorp van het eiland en hiermee de onofficiële hoofdstad van Texel. Het dorpje heeft diverse supermarkten, leuke winkeltjes, een museum, een bioscoop en een overvloed aan gezellige cafés en restaurants. Den Burg is een typisch Texels plaats met kronkelende straatjes en traditionele houten witte huisjes. Hier kun je je zeker een hele ochtend of middag vermaken. Verder heb je ook het mooie dorp Oudeschild op Texel. Dit dorpje ligt direct aan zee en het is de perfecte plek om een zeehondentocht te maken. In de haven van Oudeschild vind je uitstekende visrestaurants. Daarnaast heeft het dorpje leuke winkeltjes waar je een mooi souvenir kunt kopen, het Kaap Skil Museum en meer dan genoeg knusse cafés en terrassen. Texel heeft verder veel gezellige marktjes en leuke winkeltjes. Zodra je op het eiland aankomt, zul je zeker de overvloed aan schapen opmerken. Op de diverse markten en winkeltjes vind je dan ook veel wollen producten die lokaal gemaakt worden van de schapen op het eiland. Koop wat handgemaakte wollen dekens of truien als souvenir om mee naar huis te nemen voor jezelf of dierbaren.

Meer informatie of reserveren op Villapark De Koog? Klik hier

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Compare Listings