Your search results

Wadlopen op Texel? Dit moet je weten

Wadlopen op Texel is een unieke ervaring. Eigenlijk is dat zoiets wat je gewoon een keer gedaan wil hebben. Je kunt in principe altijd wadlopen, maar je hebt wel te maken met watergetijden. Je moet je tocht dus goed plannen. Wadlopen op Texel is goed te doen, omdat het wad hier vrij hard is. Op andere eilanden is het lastiger lopen. Daarom is wadlopen op Texel bijvoorbeeld ook gewoon geschikt voor kinderen vanaf een jaar of 10. Een tocht naar Texel kan zo’n 3,5 uur duren, dus je moet hier wel fit genoeg voor zijn.

Watergetijden

Je kunt alleen wadlopen bij laagwater. Dan staat er namelijk geen water en krijg je minder natte voeten als je gaat lopen. Het is daarom heel belangrijk om op de juiste tijd te gaan wadlopen. Als het weer hoogwater begint te worden, is er een kans dat je het land niet op tijd haalt. En dat betekent meer dan natte voeten. Daarom is het verstandig om met een excursie mee te gaan. Deze worden geleid door ervaren mensen die zorgen dat de hele groep op tijd weer op het land is.

Wadlopen naar Texel

Meestal starten wadlooptochten van het vasteland richting Texel. Er zijn verschillende routes die je kunt lopen. Ook daarom is het belangrijk dat je met een ervaren wadloper bent. Je kunt dan niet de verkeerde kant op lopen. Een wadlooptocht begint bijvoorbeeld bij in Noord-Holland of in Friesland. Afhankelijk van je route zal de afstand en de tijd verschillen. Tijdens je wadlooptocht krijg je natuurlijk allerlei interessante feiten te horen over het wad en wat er om je heen te zien is. Het is dus ook een educatief uitje.

Droogvaltochten

Wadlopen wordt soms ook anders benoemd. Soms gaat het over droogvaltochten. Dat is precies hetzelfde. Want wadlopen doe je als het droogvalt, bij laag water. Vandaar de naam droogvaltocht. Als je twijfelt of je de goede tocht boekt, weet je nu dus dat dat precies hetzelfde is.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Compare Listings