Your search results

Vakantiepark Slufterduin – De Cocksdorp (Texel)

Posted by Waddenplaats.nl on 15 maart 2022
0

Ben je op zoek naar een plek met veel rust en vrijheid? Kies dan voor een verblijf in Vakantiepark Slufterduin op Texel. Het bungalowpark heeft een ruim aanbod van diverse woningen. Het park ligt vlakbij het prachtige natuurgebied De Slufter, waar je al wandelend of fietsend kunt genieten van de unieke natuur.  

Faciliteiten en accommodaties

Het bungalowpark is speels opgezet met verschillende woningtypes en kleine slingerpaadjes. Deze paadjes leiden naar de vrijstaande bungalows. Elke bungalow heeft een uniek interieur en uitstraling. Zo kun je voor een eenvoudige of een luxe accommodatie kiezen. De vakantiehuizen zijn voorzien van alles wat je nodig hebt voor een comfortabel verblijf, zoals wifi, een vaatwasser en droger. De bungalows van Vakantiepark Slufterduin zijn geschikt voor vier tot zes personen, ideaal voor een vriendengroep of een gezin! Neem je je hond mee naar Texel? In een aantal van de bungalows is ook je huisdier welkom. Het vakantiepark heeft verder geen faciliteiten, maar een restaurant bevindt zich op 700 meter van het park.

Meer informatie of reserveren op Vakantiepark Slufterduin? Klik hier

Ligging en omgeving

Het vakantiepark Slufterduin is gelegen vlakbij De Slufter. Het bekendste natuurgebied van Texel heeft een open verbinding met de zee, waardoor het zoute water dwars door het gebied stroomt. In het natuurgebied groeien dan ook veel bijzondere planten die tegen zout kunnen. Via De Slufter loop je binnen 20 minuten naar het strand. Vanaf het park is het ongeveer 6 kilometer naar zowel het meest noordelijke dorp, De Cocksdorp, als naar de badplaats De Koog. Fiets via mooie fietsroutes door de duinen naar beide dorpen en je vindt er leuke winkels, gezellige terrasjes en restaurants.

Geniet van het prachtige natuurgebied van De Slufter

Texel is de perfecte bestemming voor echte natuurliefhebbers. Het eiland biedt niet alleen lange stranden, maar ook prachtige natuur met bossen, heide en duinen. Een groot deel van het eiland is onderdeel van Nationaal Park Duinen van Texel. Een gedeelte van dit nationaal park is De Slufter. Dit mooie natuurgebied ligt tussen twee zanddijken en wordt doorsneden door kreken. Bij een storm komt dit gebied dan ook onder water te staan. Tijdens de zomer kleurt De Slufter paars door de vele lavendelbloemen. Het natuurgebied is een unieke broedplaats voor veel vogels. Heb je genoeg van de natuur gezien, dan heeft Texel nog veel meer moois te bieden. Je zou het misschien niet meteen denken, maar Texel staat ook bekend om hun bierproductie. De traditionele bierbrouwerij van het eiland, de Texelse Bierbrouwerij, maakt hun eigen lokale speciaalbieren op Texel. De brouwerij heeft verschillende bekende biertjes zoals Dubbel, Tripel, Skuumkoppe en Vuurbaak. De brouwerij biedt ook seizoensbieren zoals Bock en Noorderwiend. Je kunt dit bier kopen bij de brouwerij, maar ook in veel verschillende lokale buurtwinkels, cafés en supermarkten op het eiland. De Texels Bierbrouwerij biedt ook leuke leerzame rondleidingen aan door de brouwerij. De Tour wordt uiteraard afgesloten met een heerlijk verfrissend biertje. De ideale activiteit voor een regenachtige of juist een zonnige dag op het eiland!

Meer informatie of reserveren op Vakantiepark Slufterduin? Klik hier

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Compare Listings