Your search results

Bezoek de Texelse bierbrouwerij

Posted by Waddenplaats.nl on 9 februari 2022
0

Ben je een bierliefhebber? Dan is de Texelse bierbrouwerij zeker een bezoek waard. Bij een ambachtelijke brouwerij kun je terecht voor de meest lekkere bieren. Vaak kun je ook een kijkje nemen achter de schermen en kijken hoe het brouwen van bier in zijn werking gaat. Zo kun je het bier ruiken, proeven en zien. En valt het bier goed in de smaak? Dan kun je ook voor thuis nog wat bier meenemen. Veel mensen komen er zelfs speciaal voor naar de brouwerij terug.

Skuumkoppe

Bij een bierbrouwerij kun je voor verschillende soorten bier terecht. Een bekend Texels biertje is de Skuumkoppe. Ook Tesselaar eiland bier is een vaak gezien en geliefd biertje op Texel. Om nog niet te beginnen over alle soorten speciaalbier die je bij de brouwerij kunt krijgen. De bieren variëren onderling in alcoholpercentage en uiteraard in smaak. Voor elk seizoen en voor elke bierliefhebber is er wel een biertje dat in de smaak valt. In de zomer vallen de lichte en blonde bieren over het algemeen beter in de smaak en in de winter de wat zwaardere kruidige bieren.

De bierbrouwerij ervaren

Na een dag uitwaaien op het strand is het heerlijk om af te sluiten bij de Texelse bierbrouwerij. Het is erg leuk om een kijkje te nemen bij het brouwproces. Bij de ambachtelijke brouwerij kun je kijken hoe het bier wordt gemaakt. Met trots wordt het gehele proces en het verhaal van de brouwerij aan je uitgelegd. Het is bier met een verhaal dat met veel liefde wordt gemaakt. Na afloop kun je dan zelf proeven of het Texelse bier in de smaak valt.

Proeven en de bierwinkel

Je kunt natuurlijk ook alleen naar de brouwerij gaan om verschillende bieren te proeven of om het bier in de winkel van de brouwerij te kopen. Met lekker weer zou je zelfs op het terras plaats kunnen nemen. Een heerlijke manier om een Texelse dag af te sluiten. En als je voor thuis nog wat bier mee wilt nemen is dit ook mogelijk.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Compare Listings