Your search results

Zeehondenspotten vanaf Vlieland

Posted by Waddenplaats.nl on 19 februari 2022
0

Ga je naar Vlieland? Maak dan je bezoek aan het eiland compleet met het spotten van zeehonden. Dit is een unieke beleving voor jong en oud. Je ziet de dieren in een natuurlijke omgeving, een ervaring die je niet snel meer vergeet.

Waar kun je de zeehonden spotten?

In de omgeving van Vlieland maak je zeker kans om zeehonden te spotten. De leefomgeving is er erg geschikt voor de dieren en in de Waddenzee rond het eiland is genoeg eten te vinden. Ook zijn er genoeg plekken voor de dieren om ongestoord hun eigen ding te doen. Rondom het eiland maak je dus veel kans om ze te spotten. Veelal worden ze gespot bij de zandbanken en zandplaten in de zee. Dat zijn de wat ondiepe delen van de zee waar ze op uit kunnen rusten.

De zandplaat met de naam de Richel is een populaire plek voor de zeehonden. Dat ligt ten oosten van het eiland. Ook zou je het kunnen proberen bij de Vliehors zandvlakte aan de westkant van Vlieland. En als je veel geluk hebt spot je ze al tijdens het varen naar Vlieland.

Zeehondenspotten met een bootexcursie

Als je zeehonden wilt spotten en houdt van actie, is het aan te raden om op pad te gaan met de rib boot. Vooral als je houdt van avontuur en snelheid is deze boot een erg leuke optie om te overwegen. Veel mensen vinden het varen al een ervaring op zich. Je kunt met maximaal 12 personen plaatsnemen op de boot en de kapitein kan er veel snelheid mee maken. Het is dan ook geen al te grote en zware boot. Dat maakt hem erg wendbaar en geschikt voor het spotten van zeehonden. Bovendien is het ook geen probleem om te varen op plekken waar het wat ondieper is in de Waddenzee.

Je kunt ook met minder snelle boten op zoek gaan naar de zeehonden. Er zijn ook boten waarbij je binnen kunt zitten en waarbij de snelheid van het varen een stuk lager ligt dan bij de rib boot. Hou je dus niet zo van snelheid en avontuur? Ook dan kun je nog genieten van een leuke zeehondenexcursie op Vlieland.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Compare Listings