Your search results

Wat is er te zien in het Maritiem- en Juttersmuseum Flora?

Tijdens je vakantie op Texel kun je allerlei activiteiten ondernemen en dingen leren. Zo ook in het Maritiem- en Juttersmuseum Flora. Het museum richt zich, zoals de naam al aangeeft, op strandjutten en maritieme vondsten. Er zijn hier verschillende exposities over te zien in het museum. Maar het museum Flora doet meer dan alleen exposities verzorgen. Er is genoeg leuks te doen, zodat kinderen zich ook goed kunnen vermaken. Ook een leuk uitje voor een schoolexcursie bijvoorbeeld. De kinderen zullen zich zeker vermaken.

Wat is strandjutten?

Strandjutten doen veel mensen. Je weet vast wel hoe het strand vol kan liggen met allerlei dingen die aanspoelen en blijven liggen als de zee weer terugtrekt. Dat soort spullen meenemen heet strandjutten. Het gaat dus om aangespoelde dingen. Daar kunnen soms bijzondere attributen tussen zitten. Vandaar dat strandjutten zo leuk gevonden wordt door veel mensen. Ook de eigenaren van het museum. En dat kun je terugzien in de collecties en hoe het museum handelt.

Een echt familiemuseum

Het Maritiem- en Juttersmuseum Flora is een echt familiemuseum. Het is dus interessant genoeg voor volwassenen maar ook leuk voor de kinderen. Zo zijn er genoeg activiteiten om de kinderen het ook naar hun zin te laten hebben. Meestal vinden ze musea niet zo interessant, maar door speurtochten en andere leuke activiteiten waaraan ze mee kunnen doen tijdens het bezoek, kunnen ze toch veel meer leren terwijl ze het ook nog naar hun zin hebben. Dat maakt het ook perfect voor schoolreisjes.

Genoeg te beleven

Behalve maritieme en jutterscollecties kun je bij het museum ook schepen bekijken. Er is een binnenplaats en een speeltuin. Er is dus van alles te doen om je een dag zoet te houden. Natuurlijk kan een café en een museumwinkel niet ontbreken. Natuurlijk zijn er arrangementen voor als je naar het museum op Texel wil met een schoolreisje of andere groep. Bijvoorbeeld met een lunch of snack bij het (mid)dagprogramma.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Compare Listings