Your search results

Vakantiecentrum Dennenoord – Den Burg (Texel) 

Posted by Waddenplaats.nl on 13 maart 2022
0

Staat er een weekendje of een weekje op Texel op de planning? Heerlijk uitwaaien en genieten van strand, zee en natuur doe je het beste op dit mooie eiland. Vakantiecentrum Dennenoord is het perfecte vakantiepark voor jonge gezinnen en senioren. Het Nationaal Park Duinen van Texel en het gezellige centrum van Den Burg liggen vlakbij vakantiehuizenpark!

Faciliteiten en accommodaties

Vakantiepark Dennenoord is een veelzijdig vakantiehuizenpark met diverse chalets en bungalows de beschikken over een eigen keuken en terras. De appartementen zijn geschikt voor vier tot zes personen. In het zomerseizoen heeft het park ook diverse kampeerplaatsen beschikbaar. In het park is een kleine supermarkt waar je boodschappen kunt doen en broodjes kunt bestellen voor in de ochtend. Vakantiepark Dennenoord heeft ook een restaurant en een eigen bar, waar je terecht kunt voor een hapje en een drankje. Om het eiland te verkennen, kun je als gast gebruik maken van de fietsverhuur. Vakantiepark Dennenoord is een zeer kindvriendelijk vakantiepark met verschillende binnen- en buitenspeeltuinen. Tijdens de zomervakantie is er ook een recreatieteam aanwezig.

Meer informatie of reserveren op vakantiepark Dennenoord? Klik hier

Ligging en omgeving

Vakantiepark Dennenoord is centraal gelegen op het eiland. Het park ligt vlakbij het gezellige centrum van Den Burg en De Koog. Den Burg en het strand liggen beiden op 3 kilometer afstand van Dennenoord. Het park ligt vlakbij het bos en het Nationaal Park De Duinen Texel, waardoor je eenvoudig en snel de natuur in kunt lopen of fietsen. Dennenoord heeft een fietsverhuur aanwezig bij de receptie. Hier kun je zowel volwassen- als kinderfietsen huren waarmee je het prachtige eiland kunt gaan verkennen.

Veelzijdig Waddeneiland

Texel is het grootste eiland van de Waddeneilanden en is goed te bereiken met de auto. Het veelzijdige eiland is een populaire zomerbestemming voor toeristen van over de hele wereld. De lange stranden, bossen, duinen en schapenweiden rekken vooral toeristen uit Nederland, België en Duitsland. Een groot deel van Texel is beschermd als natuurgebied. Het duinlandschap en de zandvlaktes zijn unieke leefgebieden voor wilde dieren en zeldzame vogels. Een populaire activiteit op het eiland is vogels spotten. Vergeet niet een verrekijker en een camera mee te nemen als je het eiland bezoekt. Een andere aanrader voor jong en oud is om de vuurtoren van Texel te beklimmen. De rode vuurtoren van Texel is zeker een must see wanneer je het veelzijdige eiland bezoekt. Voor deze vuurtoren moet je naar het noordelijke punt van het eiland gaan. Zorg ervoor dat je na je fiets- of wandeltocht nog genoeg energie over hebt om de 118 trappen van de vuurtoren te beklimmen. Vanaf de top van de toren heb je een geweldig uitzicht over de Noordzee, Waddenzee en Vlieland. De vuurtoren is niet alleen een bezoekje waard vanwege het mooie uitzicht, de vuurtoren zit namelijk ook vol belangrijke geschiedenis. De toren lag namelijk zwaar onder vuur in de Tweede Wereldoorlog. Om de vuurtoren te behouden, moesten de eilanders een tweede buitenmuur bouwen. Je kunt tussen de twee muren van de vuurtoren lopen waar je nog kogelgaten in de muur kunt zien.

Meer informatie of reserveren op vakantiepark Dennenoord? Klik hier

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Compare Listings