Your search results

Texel-tip met kinderen: Schapenboerderij Texel

Posted by Waddenplaats.nl on 10 maart 2022
0

Een vakantie met kinderen is vaak het meest praktisch om in eigen land te doen. Dan hoeven jullie allemaal niet zo lang in de auto te zitten. Ga bijvoorbeeld naar Texel. En breng dan meteen met de kinderen een bezoekje aan de Schapenboerderij. Dat is net als de kinderboerderij, maar dan vooral met schapen. Hartstikke leuk voor de kinderen dus. Helemaal als je in het juiste seizoen gaat. En dat valt nou juist samen met de meeste schoolvakanties. Wel zo gemakkelijk.

Lammetjes en lente

In de lente worden natuurlijk lammetjes geboren. Dat kun je mooi meemaken als je een bezoekje brengt aan de Schapenboerderij Texel. De schapenboerderij ligt aan de Pontweg in Den Burg op Texel. De meeste kinderen vinden de lammetjes toch het leukste om te zien. Als je dan in de meivakantie op Texel bent, is dit een ideaal moment. De kans is groot dat er dan lammetjes geboren zijn. En daar kunnen de kinderen mee knuffelen. En jijzelf natuurlijk ook. Maar ook buiten de lente kun je bij de schapenboerderij langs om dieren te bekijken.

Nog meer dieren

Er zijn niet alleen maar schapen op de Schapenboerderij. Er zijn natuurlijk honden die de schapen bijeendrijven, een spektakel dat je ook kunt bekijken. Als het lekker weer is kunnen de kinderen daarnaast ook nog een ritje op een pony maken. Ook zijn er varkens op de boerderij, evenals kippen en geiten. Een echte beestenboel.

Meer dan aaien en kijken

Behalve lammetjes knuffelen, ponyrijden en dieren kijken, is er meer te doen op de Schapenboerderij Texel. Je kunt bijvoorbeeld schapenwolproducten kopen. Of ga op de foto met een trekker of een heftruck. Bovendien is er een panorama-expositie over de Hoge Berg. Er is dus meer dan genoeg te doen en te zien. Helemaal leuk voor de kinderen. En voor de ouders is er koffie en Texelse taart. De kinderen kunnen ook nog in een limo rijden.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Compare Listings