Your search results

Camping De Razende Bol – De Koog (Texel)

Posted by Waddenplaats.nl on 9 maart 2022
0

De Razende Bol is niet alleen een boerencamping; het is ook een boerderijwinkel en een bloembollenkwekerij. Het familiebedrijf is al tientallen jaren actief en biedt een fantastische vakantie in de Texelse natuur. Een mooie wandeling in de duinen, of een lekkere fietstocht door het bos, de keuze is aan u!

Faciliteiten en overnachtingsmogelijkheden

Op Camping De Razende Bol is er vermaak voor jong en oud. De camping heeft speciaal voor alle kinderen een ruime speeltuin op het terrein staan. Daarnaast is er een reuze zandbak geplaatst waar kinderen met een graafmachine kunnen spelen. In het midden van het kampeerveld is er de ruimte om te voetballen en spelletjes te doen. Er is ook een jeu de boules baan aanwezig. Dagelijks worden er verse broodjes gebakken die u kunt bestellen voor het ontbijt. De camping verhuurt ook fietsen. Al fietsend kunt u De Koog en de rest van Texel op uw eigen tempo verkennen.

De boerencamping biedt 15 kampeerplekken aan en voorziet alle campingplaatsen van stroom en een picknicktafel. De plaatsen hebben een grootte van 100 m2 tot 125 m2. Op het kampeerveld is er nauwelijks verkeer te vinden; alle auto’s kunnen namelijk worden geparkeerd op een aparte parkeerplaats. Om te douchen en toiletteren is een modern toiletgebouw aangelegd. Dit gebouw is volledig voorzien van vloerverwarming en het is mogelijk om de wasmachine en droger te gebruiken. Er is een aparte familiekamer met een babybadje te vinden. Deze ruimte is rolstoelvriendelijk.

Ligging en omgeving

De eigenaren van De Razende Bol zijn tevens eigenaren van een bloembollenbedrijf. De camping ligt achter het bedrijf en is beschut door middel van een heg. De camping ligt aan de rand van het Nationaal Park van de Duinen op Texel. De omgeving bevat bos en duinen. Het bos en de duinen zijn ideaal voor een mooie wandeling, maar er zijn ook veel fietsroutes te volgen. Ook het strand bij Paal 17 is makkelijk te bereiken met de fiets of met de auto.

De camping ligt in het dorp De Koog. Dit is een oude badplaats op het eiland. Het is een groot dorp waar nog oude geveltjes uit de tijd van de walvisvaarders te vinden zijn. In het dorp zijn veel winkels en gezellige eetgelegenheden te vinden. Het grote dorp Den Burg ligt ook dichtbij. Hier zijn veel winkeltjes en voortreffelijke restaurants te vinden.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Compare Listings