Your search results

Proeven op Vlieland: bezoek de bierbrouwerij of de koffiebranderij

Posted by Waddenplaats.nl on 20 februari 2022
0

Ben je fan van goede koffie of een lekker biertje? Dan is er op Vlieland genoeg te beleven. Voor de echte koffie en bier liefhebbers ben je op Vlieland aan het juiste adres. Neem een kijkje achter de schermen en proef de ambachtelijke dranken. Zowel bij de bierbrouwerij als bij de koffiebranderij kun je terecht voor een leuke en lekkere activiteit. Na een dag op het strand is het heerlijk om de dag er af te sluiten.

De bierbrouwerij op Vlieland

Op Vlieland heb je een bierbrouwerij die bij menig eilander erg bekend is. Op een ambachtelijke manier worden hier de lekkerste bieren van het eiland gemaakt. Voor het brouwen van het bier wordt er gewerkt met puur duinwater. Daar worden heerlijke en uiteenlopende smaken aan toegevoegd. Of je nu houdt van bokbier, donker bier of lichte blonde bieren, het is er allemaal. Het leuke is bovendien, dat het een duurzame bierbrouwerij is. Voor het brouwen van bier wordt er gewerkt met een eigen energiebron. Veel energie komt van de zon.

Bij de bierbrouwerij zit een winkel waar je de bieren kunt kopen. Ook kun je er terecht voor een rondleiding. Daarbij maak je in de mooie omgeving kennis met het brouwproces en de brouwers van het bier. Je neemt er een kijkje achter de schermen en kunt een aantal bieren proeven. Een leuke activiteit met een groep vrienden of familie.

De koffiebranderij op Vlieland

Ook voor de koffieliefhebber is het leuk om naar Vlieland te gaan. Breng op het eiland een bezoekje aan de duurzame koffiebranderij. Vanuit een passie voor koffie worden hier de heerlijkste bonen gebrand. Het duurzame van de branderij zit hem onder andere in het gebruik van de afvalproducten. De afvalproducten van de koffie worden weer ingezet bij het kweken van oesterzwammen. Ook wordt er veel gewerkt met zonne-energie. Zo is er bij de koffiebranderij minder uitstoot van CO2. Wel zo goed voor het milieu dus.

Bij de koffiebranderij zit een winkel waar je de heerlijke koffie kunt kopen. Zo kun je ook thuis genieten van de heerlijke smaken. De meeste koffiebonen zijn op een lage temperatuur gebrand en staan bekend om de lekkere aroma’s. Lijkt het je leuker om achter de schermen mee te kijken? Dan is een workshop misschien leuk. Zo maak je kennis met het branden van de koffie, de verschillende soorten en de manieren om koffie te zetten.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Compare Listings