Your search results

Maak een tocht om zeehonden te spotten bij Texel

Posted by Waddenplaats.nl on 31 januari 2022
0

Dat er zeehonden te zien zijn bij Texel is geen geheim. Je kunt op vakantie naar het eiland in de hoop dat je zeehonden spot, maar er worden ook hele tochten georganiseerd in het teken van zeehonden spotten. Op Texel zijn nog veel meer tours te doen. Je kunt bijvoorbeeld ook wandelen, fietsen of met een ander vervoersmiddel het eiland verkennen of door de natuur rijden of wandelen. Maar zeehonden spotten met een tocht is natuurlijk wel een unieke ervaring. Tours maken kun je uiteindelijk overal.

Met de boot naar Texel

Er zijn verschillende opties, maar meestal ga je per boot naar het eiland. Je vertrekt dan vanaf het vaste land met een boot. Het is maar net welke tocht je boekt met wat voor boot je gaat. Er spelen veel factoren een rol. De grootte van de boot bepaalt bijvoorbeeld het aantal mensen dat mee kan met een tocht, maar vaak ook de snelheid van de boot. Grotere boten doen er vaak langer over om bij het punt met de zeehonden te komen. Maar een grote boot maakt de zeehonden ook wat schuwer.

Zie zeehonden van dichtbij

Als je wil dat de zeehonden dichterbij komen of dat je ze van dichter bij kunt zien, is een kleinere boottocht boeken misschien wel handiger. Zo’n kleine boot is minder eng voor de dieren. Bovendien zijn er minder mensen die massaal op de dieren duiken om een mooi plaatje te schieten, al dan niet met hun gezelschap erbij. Daardoor voelen de zeehonden zich meer op hun gemak bij kleinere gezelschappen en kleinere boten. En dat maakt de kans groter dat je de zeehonden goed van dichtbij kunt bekijken en fotograferen.

Duur en vertrekplekken

Een zeehonden tocht Texel duurt meestal 1 tot 1,5 uur. In die tijd vaar je vanaf het land naar Texel. Je stopt daar waar de zeehonden zich bevinden. Inmiddels is dat bekend terrein. Daar is dan tijd om te kijken naar de zeehonden en ze te fotografen. Je kunt ook met de zeehonden op de foto, van een afstandje dan. Daarna vaar je weer terug. Er zijn ook tochten die vanaf andere punten op Texel vertrekken naar die plek. Je kunt dus ook een zeehonden tocht Texel doen tijdens je vakantie op Texel. Of als je er zelf woont natuurlijk.

Jonge zeehonden

Als je jonge zeehonden wil spotten, moet je dat goed timen. Zeehondenpups worden ’s winters geboren. Meestal kun je rond eind november de eerste pups al zien. Ze kunnen dan nog niet zwemmen en blijven op het strand. Je kunt ook zeehonden kijken bij Ecomare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Compare Listings