Voeg je header hier toe

Nieuw horecamodel zal lastig gaan worden aldus horeca Waddeneilanden

De horecaondernemers op de Waddeneilanden staan voor een duivels dilemma. Enerzijds onderkennen ze de ernst van de coronacrisis en begrijpen ze de noodzaak van de maatregelen die de overheid in maart heeft genomen. Anderzijds zijn ze maar wat blij dat er inmiddels weer wat licht in de duisternis is. Toch is het juist in deze branche erg lastig om de anderhalve meter onderlinge afstand tussen de bezoekers goed te kunnen garanderen. Ze hebben weinig keus, maar het nieuwe horecamodel maakt het erg lastig voor ze om te kunnen overleven.

Hele eilandeconomie in gevaar

De Waddeneilanden nemen in veel opzichten een bijzondere positie in ons land in. Niet alleen vanwege de unieke ligging, de fraaie natuur en het feit dat je er alleen per boot kunt komen. Ook omdat maar liefst negentig procent van de eilandeconomie afhankelijk is van de toeristische sector. Als de toeristen wegblijven, stort eigenlijk de gehele plaatselijke economie in elkaar. Enkele jaren geleden brachten gemiddeld zo’n 1,3 miljoen mensen per jaar een bezoek aan de Waddeneilanden, in de afgelopen jaren is dat aantal zelfs nog wat gestegen. Als die mensen wegblijven, zou dat een ramp zijn voor de eilandbewoners. Niet alleen voor de mensen die werkzaam zijn in de horeca, want er ontstaat dan een domino-effect waardoor ook andere bedrijfstakken in rap tempo zouden sneuvelen.

Zoeken naar nieuwe mogelijkheden

Anderhalve meter afstand houden is het nieuwe normaal. Nu al is duidelijk dat veel mensen die afstand ook willen aanhouden als het niet meer strikt noodzakelijk is. Daar valt iets voor te zeggen. Je verkleint immers het risico op besmetting met alle virussen, dus ook van bijvoorbeeld verkoudheid en griep. In de meeste gevallen zal dat ook prima te doen zijn. De horecabedrijven zoeken massaal naar mogelijkheden om te kunnen voldoen aan de gestelde eisen en tegelijk nog wat winst te kunnen maken. Geen gemakkelijke opgave. Het is dus niet zo vreemd dat ondernemers juist in deze periode proberen om op alle mogelijke manieren te besparen. Vandaar dat op het gebied van energie vergelijken 2020 een opvallende plaats inneemt. Dit jaar blijken meer dan ooit mensen te zoeken naar voordeliger alternatieven voor de vaste lasten. Enig idee hoeveel energieleveranciers Nederland heeft? Het zijn er waarschijnlijk meer dan je denkt. En stuk voor stuk hanteren ze andere tarieven, dus ook voor ondernemers valt hier waarschijnlijk nog best wat te besparen.
Horeca

Een greep uit de accommodaties

Een greep uit de accommodaties

Compare Listings