Your search results

Leuk met kids: het Wrakkenmuseum op Terschelling

Ben je op Terschelling? Dan kan een uitje naar het wrakkenmuseum niet ontbreken. Voor zowel jong als oud is dit een leuk en uniek museum om te bezoeken. In de tentoonstelling vind je allerlei bijzondere wrakstukken die rondom Terschelling zijn gevonden. Ook kun je door de museumtuin struinen, waar nog meer onderdelen zijn uitgestald. Je kijkt er je ogen uit. Een leuke bezienswaardigheid en een must see op het eiland dus!

Het jarenlange verzamelen

De eigenaar van het museum is Hille van Dieren. Hille van Dieren is een echte verzamelaar en vergaart al jaren bijzondere stukken en wrakken in de buurt van Terschelling. Sinds 1976 om precies te zijn. Hij is wrakduiker en doet ook veel aan strandjutten. Ook andere duikers dragen bij aan de verzameling, zij komen met bijzondere scheepswrakken en voorwerpen aanzetten. Er is een speciaal plekje in het museum ingericht over de duikwerkzaamheden bij het wrak van een goudschip.

Een bijzondere collectie

Als je door het museum loopt val je van de ene verbazing in de andere. Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat in het museum. In de loop der jaren is er veel verzameld. Van aangespoelde briefpost tot onderdelen van schepen en van speelgoed uit gezonken containers tot schoenen. Bovendien zijn items in het museum voorzien van een interessante omschrijving. In de omschrijvingen komt ook de humor van de schrijver tot uiting. Dat maakt het museum voor zowel ouders als kinderen erg leuk en interessant om een bezoekje aan te brengen.

Wrakken van vergane schepen

Het is niet gek dat er zo veel spullen uitgestald kunnen worden in het museum. Rondom Terschelling zijn in de voorgaande jaren namelijk behoorlijk wat schepen vergaan. In het museum wordt ook daar aandacht aan besteed. De schepen die zijn vergaan worden inzichtelijk gemaakt. Van een garnalenkotter tot een baggermolen en van een mijnenveger tot een vrachtschip uit 1871, er zijn veel schepen vergaan. Ook komen de schepen van allerlei landen. Daardoor zijn er veel uiteenlopende spullen die aanspoelen en opgedoken kunnen worden.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Compare Listings