Your search results

Ga zeehondenspotten vanaf Ameland

Posted by Waddenplaats.nl on 24 februari 2022
0

Het spotten van zeehonden is misschien wel het meest unieke uitje als je naar de Waddeneilanden gaat. Hoe leuk is het immers om zeehonden in hun natuurlijke leefomgeving te zien. Vanaf het eiland Ameland is dit mogelijk. Er zijn boten waarmee je naar plekken kunt varen om de zeehonden te spotten. Soms kun je zelfs erg dichtbij de dieren komen. Een belevenis die je niet snel vergeet. Voor alle leeftijden is het een leuk uitje. Dus neem je verrekijker mee en stap aan boord!

Waar kun je de zeehonden spotten bij Ameland?

In de buurt van Ameland heb je veel kans om zeehonden te zien. Er is meer dan genoeg voedsel voor ze en de zee rond Ameland is erg geschikt voor zeehonden om te leven. Wil je ze spotten? Dan heb je veel kans als je naar de zandplaat ten westen van Ameland gaat. Daar liggen ze vaak. Om daar te komen kun je met een rondvaartboot meevaren die speciaal gericht is op het spotten van de zeehonden.

Ook maak je kans als je naar de westkust van het eiland gaat. Je kunt ze daar treffen of vanaf het strand naar de zandbank kijken als je je verrekijker meeneemt. Als je geluk hebt kun je ze ook spotten tijdens de rit naar Ameland. Het komt wel eens voor dat mensen de zeehonden vanuit de veerpont al zien.

Een robbentocht

Ga je op zoek naar een boot om de zeehonden te kunnen spotten? Dan kom je al snel uit bij de robbenboten. Deze boten zijn er speciaal op gericht om de zeehonden te gaan spotten in een natuurlijke leefomgeving. Er kunnen vaak grote groepen mensen mee op de boot. Het is op het gebied van comfort van alle gemakken voorzien.

De boten varen rondom Ameland in de Waddenzee. Daar zijn de boten dan ook op ingesteld. Het kan in de Waddenzee namelijk op bepaalde plekken best ondiep zijn. Dat is voor de robbenboten geen probleem. De kapiteins weten precies waar je veel kans maakt om de dieren te spotten. Vaak is dit bij een zandbank.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Compare Listings