Your search results

Dit moet je weten over Oerol op Terschelling

Posted by Waddenplaats.nl on 11 februari 2022
0

Oerol is het festival van de waddeneilanden. Het is een uniek festival dat jaarlijks terugkeert. De derde week van juni om precies te zijn. Gedurende 10 dagen wordt het hele eiland omgetoverd en is er bij Oerol ruimte voor muziek, theater, dans en kunst. En dat allemaal voornamelijk in de open lucht. Het kunstzinnige decor en de bijzondere locaties voegen echt iets toe aan de festival ervaring en de vrije sfeer op het eiland. Niet gek dus dat het zo populair is, met gemiddeld meer dan 50 duizend bezoekers per jaar staat het festival internationaal bekend als indrukwekkend cultureel festival.

Waar komt de naam ‘Oerol’ vandaan?

De naam Oerol is niet voor niets gekozen als naam voor het festival. Het is geïnspireerd op het woord overal. Als je dat in het dialect van Terschelling uitspreekt klinkt het als oerol. Ook in het Friese dialect is dit het geval. Echte inwoners van Terschelling leggen de klemtoon bij oerol ook vaak op de eerste e. Qua betekenis duidt oerol de jaarlijkse periode aan dat het vee los over het eiland mag grazen.

De Oerol ervaring

Veel mensen beleven een groot gedeelte van Oerol op de fiets. Al trappende ga je van een theatervoorstelling in het bos, naar een optreden in de duinen en van een dansshow in een schuur naar een band in een weiland. Het festivalterrein is enorm en er is altijd wat te beleven.

Het overnachten op het eiland

Ook aan praktische aspecten moet worden gedacht. Denk bijvoorbeeld aan het overnachten op het eiland tijdens Oerol. Veel mensen kiezen ervoor om te kamperen bij een camping. In de maand juni is dit vaak goed te doen en erg gezellig. Ook hotels en huisjes zijn mogelijk. Er zijn zelfs accommodaties op boten.

Andere praktische zaken

Naast een kaartje voor de boot, kun je ook online je kaartje voor het festival bestellen. Tenzij je ervoor kiest om in de rij te gaan staan natuurlijk. Wat verder niet mag ontbreken is zonnebrand bij lekker weer en een tekentang.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Compare Listings