Your search results

Ameland met kids: dit zijn de leukste activiteiten

Posted by Waddenplaats.nl on 23 februari 2022
0

Ga je met de kids naar Ameland? Maak je bezoek aan het eiland dan compleet met een leuke activiteit. Op het eiland kun je van alles beleven. Zowel voor jong als oud is er genoeg te ontdekken.

We zetten de populaire bestemmingen op het eiland voor je op een rijtje. Gezinnen zijn vaak te vinden in het zwembad, de speeltuin en op de midgetgolfbaan. Ook kan het leuk zijn om samen te gaan vissen.

Het zwembad op Ameland

Naast dat je op het eiland genoeg plekken hebt om in de zee te zwemmen, kun je met de kids ook naar het zwembad. Er zijn meerdere opties en zwembaden die je zou kunnen bezoeken. Van een zwembad in de open lucht tot een zwembad binnen met een glijbaan. Voor de kinderen is er genoeg te doen. Ook voor de kleinere kids zijn er badjes en leuke dingen om mee te spelen in het water. Je zit er echt in de natuur.

Ga naar de speeltuin

Wil je de kinderen lekker laten spelen? Bezoek dan een speeltuin op Ameland. Daar kunnen de kids zich lekker uitleven en hun energie kwijt. Er zijn veel uiteenlopende speeltoestellen, waardoor ze zich uren kunnen vermaken. Van een lange glijbaan tot een speelhoek voor peuters.

Een bekende indoor speeltuin van het eiland is helemaal in kasteel thema. Je hebt er kanonnen en een vuurtoren. Ook kun je helemaal van boven naar beneden via een lange glijbaan. Voor kinderen een leuke ervaring. Bovendien heb je buiten genoeg plekken om in de speeltuin te spelen. Een groot park in de buitenlucht vind je net buiten Nes. Hier kunnen kinderen spelen in en op het water.

De midgetgolfbaan

Een ander uitje dat leuk is om te doen met kids op Ameland is midgetgolf. Met het gezin een balletje slaan is gezellig om te doen. Vaak ben je lekker in de buitenlucht in de weer. Op het eiland heb je midgetgolfbanen bij een aantal campings en vakantieparken. Ook is er een indoor midgetgolf variant in een zee thema. Tijdens het midgetgolfen lijkt het net of je je op de bodem van de zee waant, je komt haaien tegen en bent echt in de onderwaterwereld. 

Ga bowlen

Bowlen is leuk voor kinderen, maar ook voor volwassenen. Het is een activiteit die je ook met een grotere groep kunt doen en waarbij iedereen zich kan vermaken. Het is bovendien niet erg als er onderling een verschil is in niveau. Voor de personen die nog niet goed zijn in het bowlen kun je ervoor kiezen om hekjes omhoog te laten komen. Dat maakt het bowlen iets makkelijker. Zo blijft het voor iedereen leuk. In de avond wordt de bowlingbaan vaak op een leuke manier verlicht en klinkt er muziek uit de speakers. Combineer je bezoek met een hapje en een drankje in het restaurant om het compleet te maken.

Vissen op Ameland

Ben je een echte visser of lijkt het je leuk om het eens te proberen? Dan kan dat op Ameland. Er zijn meerdere opties als je op het eiland wilt gaan vissen. Je kunt ervoor kiezen om mee te gaan met een vissersboot en op zee te gaan vissen of om je hengel uit te gooien bij een visvijver. Het is maar net wat je leuker en spannender lijkt.

Wil je op een sportieve manier gaan vissen? Ga dan met een boot mee de zee op. Met een zwemvest aan kun je op zee je hengel uitgooien. Vaak maak je dan een tocht van meerdere uren. Wie weet sla je verse makreel aan de haak. Met een beetje geluk kun je onderweg ook nog zeehonden spotten. Lijkt een visvijver je leuker? Dan is dat op Ameland ook zeker mogelijk. Er is een vijver waar je op forellen kunt vissen in een rustige omgeving midden in de natuur. Als je in een visvijver gaat vissen is het voor iedereen toegankelijk en kun je meerdere forellen aan je haak slaan. En het leuke is, wat je vangt mag je mee naar huis nemen of ruilen voor een forel die al gerookt is. Hengels en ander gereedschap voor het vissen kun je op locatie huren.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Compare Listings