Your search results

Camping Anemooné – De Koog (Texel)

Posted by Waddenplaats.nl on 22 februari 2022
0

Op de boerderijcamping Anemooné kun je genieten van het buitenleven op een echte boerderij. De centrale ligging van de camping maakt het mogelijk om andere dorpen en plekken op Texel makkelijk te bezoeken.

Faciliteiten en overnachtingsmogelijkheden

Op Camping Anemooné is er voor de kinderen een speelterrein met meerdere toestellen te vinden. Daarnaast is er een fietsverhuur aanwezig, zodat je de buurt al fietsend kan verkennen. Tevens is er een laadpunt voor elektrische fietsen. De camping biedt een ruime parkeergelegenheid aan en beschikt over een campingkeuken, kooktoestel en wasmachine waar je gebruik van kunt maken. Voor een vers ontbijt of een lekkere lunch kun je gebruik maken van de broodjesservice. Op de gehele camping zijn huisdieren toegestaan.

De boerderijcamping bestaat uit een groot grasveld met een aantal tent-, caravan en camperplaatsen. Deze zijn beschut. Alle plaatsen hebben beschikking over eigen elektra. Op het veld zijn ook extra stroompunten te vinden. Over de hele camping is er gebruik te maken van de gratis wifi. Naast campingplaatsen is het ook mogelijk om te overnachten in een jutterstent. Deze tenten worden verhuurd in verschillende soorten. De tenten zijn geschikt voor maximaal vier personen. De jutterstenten zijn volledig ingericht. Dat betekent in dit geval ook dat er een handdoek per persoon, een keukenset en bedlinnen aanwezig zijn. Een aantal ingerichte tenten bezitten over een eigen douche, gasten die geen eigen douche hebben kunnen gebruik maken van de algemene sanitaire voorziening op de camping.

Meer informatie of reserveren op camping Anemooné? Klik hier

Ligging en omgeving

De boerderijcamping ligt op de rand van De Koog: de badplaats op het eiland Texel. De camping is onderdeel van een bloembollenboerderij en ligt pal naast de gekleurde bollenvelden. De eigenaren Piet en Ingrid geven met veel plezier een rondleiding in het bollenbedrijf.

Het centrum van De Koog is makkelijk en snel te bereiken met de auto, op de fiets of lopend. Ook de duinen zijn op loopafstand te vinden. De duinen zijn perfect voor een mooie wandeling. Via de duinen is het strand snel te bereiken. Op het strand kun je lekker zonnen, zwemmen, wandelen en relaxen. Op Texel zijn twee musea te vinden die vanaf de camping goed aan te rijden zijn. Dit zijn het Luchtvaart- en Oorlogsmuseum Texel en het Maritiek- en Juttersmuseum Flora. Ook het Texelse dierenpark is slechts acht kilometer verwijdert van de boerderij.

Meer informatie of reserveren op camping Anemooné? Klik hier

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Compare Listings