Your search results

Oost-Vlieland (Vlieland)

Posted by Waddenplaats.nl on 5 september 2022
0

Het enige dorp op Vlieland is het dorp Oost-Vlieland. Hier vind je leuke winkeltjes, volle terrassen en goede restaurants. Maak een wandeling door het mooie dorp en leer meer over de interessante historie. Daarnaast is er nog veel meer te beleven in Oost-Vlieland. Lees verder voor een aantal tips en leuke accommodaties voor een overnachting op het eiland!

Te zien en te doen in Oost-Vlieland 

In Oost-Vlieland is er meer dan genoeg te zien en te beleven. Hierbij een aantal hoogtepunten:

Ontdek het gezellige stadje Oost-Vlieland

Oost-Vlieland is een gezellige hotspot op het eiland. Het is het enige dorp van Vlieland en er is groot aanbod van gezellige restaurantjes, terrassen en winkels. Het dorp heeft enkele bezienswaardigheden, zoals het Armhuys, het Tromphuys en de Nicolaaskerk. Oost-Vlieland staat verder ook bekend door de zogenoemde gloppen. Dit zijn kleine donkere straatjes waar je lekker in kunt verdwalen.

De Nicolaas Kerk uit 1647

Beklim de vuurtoren van Vlieland

De rode vuurtoren van Vlieland is bijna niet te missen. Beklim de toren en geniet van het prachtige uitzicht over Oost-Vlieland, De Noord- en de Waddenzee.

Braderie in de Dorpsstraat van Oost-Vlieland

In de Dorpsstraat van Oost-Vlieland wordt vier keer per jaar een gezellige braderie georganiseerd. Op deze braderie staat ruim 40 kraampjes waar Vlielanders hun eigen gemaakte producten verkopen. Dit is dus de plek waar je lokale lekkernijen kunt proeven of een mooi souvenirs kunt kopen. Daarnaast worden er ook leuke activiteiten voor kinderen georganiseerd.

Vele activiteiten op het strand

Vlieland bestaat uit ruim 17 kilometer aan strand. De stranden zijn niet heel breed, maar wel vol prachtige natuur. Vanuit Oost-Vlieland loop je eenvoudig over de duinovergang naar het strand. De stranden bij Oost-Vlieland Badweg en Stortemelk zijn de populairste stranden van het eiland. Op het strand is meer dan genoeg te doen en te beleven. Ga voor een verfrissende duik, bouw een zandkasteel, maak een lange wandeling of ga surfen. De mogelijkheden zijn eindeloos op het strand van Vlieland!

Rijd rond in een Tuk Tuk

Op het eiland zijn er geen auto’s toegestaan. Ben je toe aan iets anders dan lopen of fietsen? Ga dan op tour in een leuke Tuk Tuk. Een tuk tuk kun je gemakkelijk als gezin of groep vrienden huren bij Tuk Tuk Vlieland. Deze tour gaat door Oost-Vlieland en andere delen van het eiland. Tijdens de tocht kom je meer te weten over het eiland en zijn indrukwekkende geschiedenis en verhalen.

Wandel over de Waddendijk

Een geliefde spot in Oost-Vlieland is de Waddendijk. Hier kun je comfortabel wandelen, fietsen of skaten op een stuk asfalt direct naast de Waddenzee. Geniet van de frisse wind en de geur van de zee.

Museum de Noordwester

In Oost-Vlieland bevindt zich het museum de Noordwester. Dit museum is een natuurhistorisch museum, een waddencentrum en een aquarium in een. Hier kom je meer te weten over de geschiedenis van het eiland, kun je roggen aaien en indrukwekkende scheepswrakken bekijken. Dit museum is een geweldige plek voor jong en oud. Voor kinderen zijn er namelijk ook speurtochten en opdrachten beschikbaar om te doen.

Wadlopen op Oost-Vlieland

Veel mensen gaan naar Vlieland met het plan om wad te lopen. Dit is een activiteit die je natuurlijk niet kunt overslaan op de Nederlandse Waddeneilanden. In Oost-Vlieland worden er diverse excursies aangeboden. Onder leiding van een gids zul je door het unieke wadlandschap van Vlieland lopen. Geniet van het prachtige uitzichten en unieke flora en fauna.

Ligging en omgeving Oost-Vlieland

Vlieland is het kleinste bewoonde Waddeneiland van Nederland. Het eiland heeft slechts een oppervlakte van 36 vierkante meter. Het eiland is volledig autovrij, wat Vlieland een zeer geliefde bestemming maakt voor dieren en vogels. Als toerist kun je je auto in Harlingen parkeren en vervolgens de veerboot naar het eiland pakken. In ongeveer anderhalf uur kom je aan in Oost-Vlieland, dit is het enige dorp van Vlieland. In het rustige dorpje wonen slechts 1200 mensen. Oost-Vlieland ligt zoals je kunt verwachten in het oosten van het eiland direct aan de zee. Het is een klein plaatsje, maar zeker de moeite waard om te bezoeken!

TIPS: Vakantieparken, campings en accommodaties bij Oost-Vlieland 

Booking.com

  • Vakantiepark Landal Strandappartementen Vlieduyn
  • Vakantiepark Country Camp Camping Stortemelk
  • Bungalowverhuur Zevenster
  • Hotel Doniastate Vlieland
  • Camping Duinkersoord
  • Accommodatie Vakantiehuis Ruygte
  • Accommodatie Vakantiehuis Zeewind
  • Accommodatie Sweltsje
  • Accommodatie Vakantiehuis de Zandloper

Geschiedenis van Oost-Vlieland

Het dorp Vlieland ligt in het oosten van het Waddeneiland. Op het eiland bestond ook ooit een tweede dorp: West-Vlieland. Dit eiland is in 1736 in de zee verdwenen. Oost-Vlieland is sinds 1971 een beschermd dorpsgezicht. In de historische dorpskern van het dorp is nog steeds veel van de geschiedenis terug te zien. Inmiddels is de Dorpsstraat de plek in Oost-Vlieland waar je een terrasje kunt pakken, uit eten kunt of zelfs kunt uitgaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Compare Listings