Your search results

Beach Park Texel – De Koog (Texel) 

Posted by Waddenplaats.nl on 5 maart 2022
0

Texel is het eiland van rust en ruimte. Wil je er even helemaal tussenuit? Kies dan voor een verblijf in een van knusse villa’s op Landal Beach Park Texel. Dit park is ideaal voor echte rustzoekers. De ruime villa’s beschikken over alles wat je nodig hebt tijdens je vakantie. Op slechts 15 minuten loopafstand vind je al het uitgestrekte Texelse strand, waar je heerlijk kunt uitwaaien. 

Faciliteiten en accommodaties

Landal Beach Park Texel bestaat uit 144 vrijstaande villa’s, wat betekent dat je echt kunt genieten van je rust en privacy. De villa’s zijn geschikt voor vier, zes of acht personen. Kies je voor een luxe villa, dan geniet je van een eigen een sauna en zelfs je eigen zonnebank of sunshower. Elk van de villa’s beschikt over zonnepanelen, wat betekent dat ze energievriendelijk zijn. Landal Beach Park Texel is het perfecte vakantiepark als je op zoek bent naar een rustig vakantieadres. Het is de ideale accommodatie voor jonge gezinnen of actieve senioren. Het park heeft natuurlijk enkele faciliteiten. Zo is er voor jonge kinderen een speeltuin met diverse schommels, zandbak en klimtoestellen. Daarnaast is het ook mogelijk om te vissen vanaf de vissteiger in de vijver. Het bungalowpark heeft geen restaurant, maar je kunt wel gebruik maken van de handige boodschappen- en broodjesservice.

Meer informatie of reserveren op Landal Beach Park Texel? Klik hier

Ligging en omgeving

Texel ligt op slechts twintig minuten varen met de veerboot van het vasteland. Toch voel je je direct echt ver van huis. Je kunt bijna vanaf de voordeur van je villa vissen, zonnen op je eigen terras en er is ook een speeltuin voor je kinderen. De villa’s in Landal Beach Park Texel liggen vlak bij De Koog, een echt vakantiedorp met een gezellige sfeer. De Koog is een bruisend dorp met gezellige terrassen, knusse cafés en uitstekende restaurants waar je heerlijk kunt lunchen of dineren. Texel bestaat daarnaast natuurlijk ook uit geweldige stranden aan de Waddenzee en de Noordzee. Als actieve natuurliefhebber zul je je niet snel vervelen op Texel. Op korte afstand van je villa vind je een prachtig natuurgebied, bestaande uit duinen en bossen. Op slechts 15 minuten loopafstand ben je al op het strand, wat erg fijn is met kleine kinderen. Verder vind je op korte afstand ook Golfbaan De Texelse, waar je als fervente golfer rustig kunt golven.

Geniet van een prachtig stukje Unesco werelderfgoed

Als echte natuurliefhebber zit je op Texel zeker goed. Texel is slechts 25 kilometer lang en 9 kilometer breed, maar alsnog het grootste eiland van de Nederlandse Waddeneilanden, die die de Noordzee scheiden van de Waddenzee. De Waddenzee is een UNESCO-werelderfgoed vanwege zijn unieke ecosysteem. Tijdens eb ontstaan ​​er zandbanken die veel verschillende vogels en zelfs zeehonden aantrekken. De Waddeneilanden hebben een zeer divers landschap dat bestaat uit stranden, polders, duinen, zandvlakten en bossen. Ook het waddengebied is een prachtig gevarieerd natuurgebied dat goed beschermd wordt. Het gebied is namelijk een paradijs voor diverse waterdieren zoals krabben, mosselen, wormen, platvissen, of oesters. Het wad trekt ook zo’n 12 miljoen vogels per jaar aan. Voor veel van deze soorten vogels is de Waddenzee de perfecte plaats om te rusten tijdens hun trekroute of zelfs om te overwinteren.

Bezienswaardigheden die je meer over de geschiedenis van het eiland leren

Wil je meer weten over de geschiedenis van het eiland Texel? Dan zijn er zeker een aantal bezienswaardigheden die je niet kunt overslaan tijdens je verblijf op Texel, waaronder het Luchtvaart en Oorlogsmuseum en Fort de Schans. Op het vliegveld van Texel bevindt zich het Luchtvaart en Oorlogsmuseum van Texel. Dit museum is gewijde aan de geschiedenis van de luchtvaart op het Waddeneiland. Het museum dient ook als informatiecentrum over de Georgische Opstand op Texel. Deze bloederige opstand tegen de Duitsers vond plaats aan het einde van de Tweede Wereldoorlog. Op het eiland bevindt zich ook Fort de Schans. Dit stervormige fort werd in 1574 tijdens de Nederlandse Opstand op bevel van Willem van Oranje gebouwd om Texel te beschermen tegen de Spaanse marine. Het fort is bijna elke dag toegankelijk voor bezoekers en het biedt een prachtig uitzicht over de zuidkust van het eiland. Ook de bekende vuurtoren van Texel is zeker een bezoekje waard. De beroemde vuurtoren Eierland staat sinds 1864 op het noordpunt van Texel. De toren is 35 meter hoog en staat vlakbij De Cocksdorp. Dit hoge rode monument is voor het publiek geopend. Beklim de 150 treden van de vuurtoren en geniet van een prachtig uitzicht. Je krijgt vanaf de top een mooi uitzicht over Texel, de Noordzee en zelfs het buureiland Vlieland.

Meer informatie of reserveren op Beach Park Texel? Klik hier

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Compare Listings