Your search results

Dit zijn de (subtropische) zwembaden op Texel

Posted by Waddenplaats.nl on 1 maart 2022
0

Texel ligt natuurlijk als een eiland in de zee. Je zou wat dat betreft aan elke kustlijn kunnen zwemmen. Maar soms wil je even niet in de natuur zwemmen, maar juist in een zwembad. Ook daar heeft Texel er meer dan genoeg van te bieden. De meeste van die zwembaden vind je bij campings en vakantieparken. Niet elk zwembad is dan ook toegankelijk voor mensen die daar niet verblijven, maar vaak is het wel een optie. Zwembaden zijn natuurlijk ideaal om naartoe te gaan als het weer het buitenzwemmen niet toelaat.

De Cocksdorp

De meeste zwembaden zitten bij campings en vakantieparken in de buurt. Zo heb je bijvoorbeeld in De Cocksdorp zwembad De Krim. De Krim is tevens een vakantiepark. Bij dit zwembad kun je niet alleen baantjes trekken, maar is er ook veel plezier te beleven aan waterglijbanen voor de kinderen. Er is nog een ander openbaar zwembad in De Cocksdorp, maar daar is het minder leuk voor de kinderen. Veel vakantieparken in en om De Cocksdorp hebben hun eigen zwembaden waar je naartoe kunt als je daar verblijft.

De Koog

In De Koog vind je een Roompot vakantiepark met een zwemparadijs dat Calluna heet. Ook hier kun je genieten van een waterglijbaan. Je hoeft niet op het vakantiepark te verblijven om naar dit zwembad te kunnen. In De Koog vind je nog veel meer campings, hotels en huisjesparken die allemaal een eigen zwembad hebben. Deze zwembaden zijn weer niet toegankelijk voor mensen die daar niet verblijven.

Zwemmen elders op het eiland

Er zijn ook zwembaden in minder toeristische gebieden van Texel. Als je iets meer rust wil tijdens het hoogseizoen, kun je daar ook naartoe om te zwemmen. Zo is er in Den Burg zwembad Molenkoog, waar kinderen zich ook goed kunnen vermaken. Daarnaast is er in Den Hoorn zwembad Loodsmansduin, dat hoort bij de gelijknamige camping. Je kunt dus bijna overal op Texel wel een zwembad vinden om te zwemmen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Compare Listings