Your search results

Drama voor Oudeschild: groot deel van kottervloot naar de sloop

Posted by Waddenplaats.nl on 24 februari 2023
0

Het alom bekende beeld van imposante vissersboten in de haven van Oudeschild zal grotendeels verdwijnen. Van de zeven kotters die de afgelopen jaren in de haven van de Texelse vissersplaats lagen aangemeerd, gaan er vier naar de sloop vanwege de saneringsregeling van de overheid. Slechts drie blijven er behouden, weet NH Nieuws.

De kenmerkende vissersboten trekken dagelijks toeristen naar de haven, waar ook de horeca en winkeltjes aldaar van profiteren. Oudeschild raakt dus een deel van haar trekpleister kwijt.

Een kleine opluchting was dat één visserskotter behouden blijft, zij het voor de sloop. De TX1, Klasina J genaamd, is overgenomen door Urker vissers en zal dan ook verhuizen naar het vaste land.

“We zijn blij dat het zo kan”, vertelt Cor Vonk tegenover de regionale omroep. “Het schip zal voortaan lossen in IJmuiden dus die zien we hier niet meer terug. Het is wel zo’n beetje klaar met de visserij op Texel. Oudeschild wordt een toeristenhaven. Alleen de garnalenkotters zullen de haven nog een beetje vullen.”

 

Compare Listings