Voeg je header hier toe

Met de honden naar een Vakantiehuis op Texel

Een vakantiehuis Texel huren met hond? In dit artikel lees je meer over het hondvriendelijke eiland Texel. Dit prachtige eiland is ‘the place to be’ voor hondeneigenaren. Je kunt hier lange strandwandelingen maken terwijl de honden hun energie kwijt kunnen door te rennen en spelen langs de vloedlijn of in de zee. Op Waddenplaats vind je vakantiehuizen in Texel waar je welkom bent met hond. Uiteraard dien je dit van te voren aan te geven, maar bij veel vakantiehuisje in Texel mag de hond gewoon mee. Zo hoef je jouw trouwe viervoeter niet te missen en kunnen jullie samen genieten van een heerlijke vakantie in eigen land. Bij het huren van een vakantiehuisje op Texel met hond kun je genieten van een ontspannen sfeer in een natuurrijke omgeving.

Vakantiehuis Texel huren met Hond

Texel is de ideale bestemming voor een snel weekendje weg. Je kunt er ook gewoon een dagje van maken trouwens, want zo lang is de overtocht niet. Maar als je echt je rust wilt pakken en genieten, dan ga je nog wat langer. En neem je beste vriend mee: je hond! Texel is bij uitstek geschikt om je hond mee te nemen. Je kunt veel wandel- en fietspaden gebruiken met je trouwe viervoeter, die er waarschijnlijk nog meer van geniet dan jij! Reden genoeg om snel te kijken naar de beschikbaarheid van de verschillende huisjes die over het eiland verspreid staan. Geniet van je vakantie op Texel met de hond

Texel met hond en aanlijnplicht 
Het eiland Texel is hondvriendelijk maar heeft ook beschermde natuurgebieden waar honden een aanlijnplicht hebben of zelfs tijdelijk helemaal niet welkom zijn. Op de bewaakte strandgedeeltes heb je een aanlijnplicht en ook op de naakstranden bij Den Cocksdorp en Den Hoorn mogen honden niet los lopen. Daarnaast moet je ook tijdens het broedseizoen in het voorjaar rekening houden met de aanlijnplicht. 

Buiten dit seizoen om is Texel erg hondvriendelijk en mogen ze op veel plekken loslopen. Zo zijn honden in veel strandpaviljoens en restaurants van harte welkom. Samen met je hond kun je van een onvergetelijke vakantie genieten op Texel. 

Particulier vakantiehuis Texel met hond
Veel van de aangeboden vakantiehuisjes op Texel waar je met hond vakantie mag vieren, zijn van particuliere eigenaren.. De meeste van hen wonen zelf ook op het eiland, waardoor je bij ze terecht kan voor tips over de leukste wandelroutes met hond in Texel. Maar ook als je even zonder de hond(en) wilt genieten van je vrije tijd, zijn er verschillende bezienswaardigheden te vinden waar je je prima kan vermaken. Lees ook ons blog over de leukste activiteiten op Texel en haal optimaal plezier uit jouw vakantie op Texel. 

Wil je een particulier vakantiehuis in Texel huren met hond? Bekijk dan ons aanbod van vakantiehuisjes en kies de accommodatie die bij jou en je hond(en) past. 

Meer informatie over Texel

Texel is het grootste Waddeneiland dat Nederland rijk is. Het is de eerste in het rijtje, vanaf links of het westen gezien. Het eiland hoort bij Noord-Holland en je bereikt het met de veerboot vanaf Den Helder. Deze veerboot doet slechts 20 minuten over de overtocht en je betaalt er slechts €2,50 voor, mits je te voet bent. Texel is 20 kilometer lang en gemiddeld 8 kilometer breed, met landoppervlakte van 161 km2. Inwoners van het eiland, waar er 13.551 van zijn, worden Tesselaars genoemd. Zorg dus ook dat je de naam uitspreekt als ‘Tessel’ en nooit als ‘Teksel’. Daar maak je namelijk geen vrienden mee!

Texel is ideaal voor hondenbezitters

Wat Texel zo geschikt maakt voor hondenbezitters? Allereerst heb je natuurlijk de ruimte en de vrijheid die bij dit mooie Waddeneiland horen. De uitgestrekte paden, de stranden, de duinen, de bossen, de heide: je kunt het allemaal vinden. Voor grote delen van het eiland geldt ook nog eens dat er aanlijnplicht is. Alleen als je zelf op de paden moet blijven moet de hond dat ook. Dit geldt vooral tijdens het broedseizoen en in de gebieden waar de vele schapen loslopen. En het opruimen van de uitwerpselen van je hond wordt zeer gewaardeerd. Je zult je, met je trouwe viervoeter, heel welkom voelen op het mooiste Nederlandse Waddeneiland.

Een vakantiehuis in Texel met hond boeken

Waarschijnlijk zie je het nu al helemaal voor je. Je loopt samen met je hond over het strand, lekker uitwaaien. Je gaat even wat drinken bij een strandtent en loopt daarna nog wat verder. Moe maar voldaan zitten jullie ’s avonds comfortabel in jullie vakantiehuis. Met de zoekfilters op onze site kun je instellen of huisdieren toegestaan zijn. Zo vind je het perfecte huisje op Texel met de hond. En de dag erna? Fietsen door het bos? Een wandeling over de heide? Het kan allemaal op dit prachtige eiland. Eigenlijk is er geen reden om het niet te doen, toch? Tijd voor een fijne vakantie op Texel met je hond.

Een greep uit de accommodaties

Een greep uit de accommodaties

Compare Listings