Voeg je header hier toe

Een fietsvakantie op de Waddeneilanden

Als je op fietsvakantie in Nederland wilt, zijn de Waddeneilanden een prima idee. Je moet er wel met de boot heen natuurlijk, maar daar krijg je wel enorm veel voor terug. Lees dit artikel voordat je gaat genieten van je fietsvakantie op de Waddeneilanden.

Fietsvakantie Texel

Texel is het grootste Waddeneiland en om een paar dagen te fietsen daarmee ook het meest geschikt. Je vakantie begint al in Den Helder om daar de boot naar Texel te pakken met Teso. De afvaarten van Den Helder naar Texel zijn vanaf 6.30 uur ’s ochtends tot 21.30 uur ’s avonds en varen iedere 20 minuten. De boot is zeker met kinderen al een ervaring op zich en geeft je direct dat vakantiegevoel.

Als je op fietsvakantie naar de Waddeneilanden gaat kun je fietsen naar Den Helder, maar dat is natuurlijk lang niet voor iedereen weggelegd. Bovendien wil je optimaal genieten van de Waddeneilanden. Zorg dus dat je een goede fietsendrager voor op de auto hebt. Je wilt natuurlijk niet de hele weg zenuwachtig in je spiegel kijken of de fietsen wel goed staan. Heb je geen trekhaak? Geen nood, ook op het dak kun je prima fietsen vervoeren met een dakdrager. Ga je fietsen met de kinderen dan is een goed fietzitje voor erg belangrijk om lekker comfortabel te zitten.

Texel heeft zeker 140 kilometer aan fietspaden. Je kunt er een rondje rijden, je fietst dan echt het eiland “rond”, veel over de dijken, uitkijkend over de zee aan de ene zijde en Texel aan de andere zijde. Een prachtige route, soms wel met de wind vol in je gezicht. Een andere mooie route is “Het Waalenburgerdijkje” tussen De Koog en Den Burg. Je kunt natuurlijk met behulp van fietsknooppunten ook je eigen routes over het eiland bepalen. Afhankelijk van de gewenste afstand kun je wel 4 of 5 dagen fietsen over Texel.

Fietsvakantie Terschelling

Na Texel is Terschelling het grootste Waddeneiland. Ook een fietsvakantie op Terschelling is mooi om eens te ondernemen. Het eiland heeft zo’n 70 kilometer fietspad. Een mooie route is de “Sporen in het zand”. Het is een fietstocht van 40 kilometer waarbij veel geschiedenis van Terschelling voorbij komt, natuurlijk met de 400 jaar oude vuurtoren de Brandaris in West Terschelling. Afhankelijk van de wind kun je de route beide kanten op fietsen.

Terschelling is alleen eigenlijk al niet groot genoeg meer om echt van een fietsvakantie op de Waddeneilanden te spreken. In 2 dagen ben je het eiland wel rond. Boek voor je overnachting een mooi vakantiehuis op Terschelling en ga ook eens gezellig winkelen of een dag wandelen.
Om op de Waddeneilanden echt van een fietsvakantie te spreken moet je zeker eens gaan eilandhoppen.

Fietsvakantie op alle Waddeneilanden

De echte fietservaring op de Waddeneilanden krijg je natuurlijk door te gaan eilandhoppen, ook wel Waddenhoppen genoemd. Begin je fietstocht op Texel en eindig op Schiermonnikoog. Je kunt er zelfs voor kiezen om de Duitse Waddeneilanden ook mee te pakken en uiteindelijk helemaal in Hamburg uit te komen. Zo fiets je wel tot 750 kilometer.
Tussen alle onderlinge Waddeneilanden zijn ook directe bootverbindingen aanwezig. In ieder geval van begin mei tot half september kun je direct Waddenhoppen tussen Texel, Vlieland en Terschelling. Ameland en Schiermonnikoog zijn moeilijker, maar altijd wel weer middels het vaste land te doen.

Eilandhoppen is dus in het hoogseizoen het beste te doen. Zorg in die periode wel dat je op de eilanden waar je wilt overnachten een overnachting hebt gereserveerd. Zoek een passende accommodatie en neem direct contact op met de eigenaar onze site.

Fietsvakantie op alle Waddeneilanden

Ga je op fietsvakantie met een hond? Als je wat verder wilt fietsen dan kan jouw hond het waarschijnlijk niet de hele tijd volhouden. Je kunt daar het beste een goede hondenfietskar voor aanschaffen. Zo kun je heerlijk met de hond fietsen op de Waddeneilanden en zo nu en dan eens een tussenstop maken om de hond lekker te laten rennen in de bossen, in de duinen of op het strand.

Een greep uit de accommodaties

Een greep uit de accommodaties

Compare Listings