Voeg je header hier toe

Voordelig een huisje huren op Vlieland?

Vlieland is vanuit het westen het tweede Waddeneiland van Nederland. Het behoort tot de provincie Friesland en ligt tussen Texel en Terschelling. Vlieland is een autoluw eiland. Dat betekent dat de bewoners er wel een auto mogen rijden en er bijvoorbeeld ook wel taxi’s te vinden zijn, maar je eigen auto kun je niet meenemen naar het eiland. Daarmee is het dus een heerlijk eiland om een paar dagen te fietsen en als je een paar dagen wilt fietsen dan wil je een huisje huren op Vlieland. Je kunt dat het hele jaar door doen. Vlieland is het hele jaar door te bereiken met de veerboot.

Fietsen op Vlieland

Je kunt heerlijk fietsen op Vlieland. Vlieland is autoluw en juist daarom dus heerlijk om te fietsen. De lokale bewolking mag er wel in een auto rijden, maar het is er veel rustiger dan op de meeste andere Waddeneilenden en zeker rustiger dan op de meeste plekken op het vaste land. Er zijn genoeg plekken om een fiets te huren op het eiland en ook genoeg mooie plekken om naartoe te fietsen.

Probeer eens een fietstocht naar Het Posthuys. Het Posthuys ligt bij de grote zandvlakte en was jarenlang een belangrijke schakel in de postroute tussen Amsterdam-Vlieland. Nu kun je deze geweldige plek benutten om op Vlieland te ontbijten, lunchen of dineren.

Huisje huren Vlieland

Vlieland is genieten! Genieten van de natuur, de duinen, de Waddenzee en natuurlijk de rust. En op Vlieland wil je zeker een paar dagen tot rust komen. Boek er daarom een vakantiehuisje, chalet of bungalow. Wil je iets meer verzorging, kijk dan naar een bed and breakfast. Kijk snel op onze overzichtspagina welke accommodaties we op Vlieland hebben.

Beleef het op Vlieland

Op Vlieland is bijzonder veel te zien en doen. Je kunt er bijvoorbeeld veel rondritten, rondvaarten, wandelingen en excursies doen. Allemaal met een gids die wat meer informatie over de geschiedenis en de natuur op het Waddeneiland vertelt.

Je kunt er musea bezoeken en zoals bij een Waddeneiland hoort is er natuurlijk een vuurtoren. De vuurtoren op Vlieland kun je ook echt in.
Vanaf de vuurtoren op het 40 meter hoge Vuurboetsduin kun je genieten van een prachtig uitzicht over het eiland, de Noordzee en de Waddenzee.

Verder kun je natuurlijk lekker actief bezig zijn. Paardrijden, yoga, zwemmen, kitesurfen of blokarten. Er is op Vlieland zoveel te beleven!

Een greep uit de accommodaties

Een greep uit de accommodaties

Compare Listings