Your search results

Veelgestelde vragen

Wat is Waddenplaats?
Antwoord:
Waddenplaats is een onafhankelijk platform en gratis voor consumenten.

Kunt u mij zeggen of dit huis beschikbaar is?
Antwoord:
Beschikbaarheidsinformatie op de website wordt verstrekt door de verhuurder. Op de pagina ziet u een kalender waarop de verhuurder zijn beschikbaarheid kan weergeven. U kunt ook zoeken naar beschikbare huizen in een bepaalde periode. Geef daarvoor een periode aan in het selectiemenu aan de linkerkant van de website.

Een verhuurder reageert niet, wat nu?
Ik heb via het formulier op een pagina contact opgenomen met een verhuurder op Terschelling. Ik krijg geen antwoord. Kunt u me zeggen of ik het huis kan huren?
Antwoord:
Het kan zijn dat de verhuurder op vakantie is. Hebt u het telefoonnummer op de pagina geprobeerd? Geef een verhuurder even de tijd om te reageren. Waddenplaats heeft geen andere informatie over een huis dan die op de website wordt weergegeven.

Bestaat het huis eigenlijk wel?
Controleren jullie eigenlijk of een huis wel echt bestaat? Je leest tegenwoordig de gekste dingen, dat hele vakanties in het water vallen omdat een huis niet blijkt te bestaan.
Antwoord:
Waddenplaats is een advertentieplatform, geen intermediair. Waddenplaats kan niet garanderen dat een huis bestaat, maar wij zijn natuurlijk wel de eerste die hoort als er problemen zijn met een huis en nemen dan onmiddellijk maatregelen. Mocht u twijfelen aan het aanbod van één van onze adverteerders, neem dan contact met ons op. Onze raad: vraag altijd een huurcontract en controleer de gegevens die u krijgt.

Wanneer is het hoog-seizoen of half-seizoen?
Het is mij niet duidelijk wanneer het hoogseizoen is. Ik probeer een week te boeken eind augustus als de schoolvakanties al voorbij zijn, dat is dan toch half-seizoen?
Antwoord:
De vraag welk seizoen het is, kan alleen door de verhuurder zelf worden beantwoord. Waddenplaats geeft de adverteerders de volgende handreiking:
Alle weken met schoolvakanties = Hoogseizoen
Alle aansluitende weken = Halfseizoen
Alle andere weken = Laagseizoen
We vragen alle verhuurders in hun tekst aan te geven in welke periodes zij welke tarieven hanteren. We hebben er geen invloed op of verhuurders dit dan ook doen.

Ik zoek met mijn vrouw een huis op Texel deze zomer, kunt u mij helpen?
Ik zoek een huis op Texel van 8 tot 24 augustus voor 2 personen, en we willen onze hond meenemen, met zwembad. Kan ik dat bij u boeken?
Antwoord:
U kunt via het selectiemenu heel specifiek zoeken naar een beschikbaar huis in een bepaalde regio, in een bepaalde periode en van een bepaalde capaciteit. In een paar klikken hebt u zo het hele aanbod terug gebracht tot een overzichtelijke selectie van huizen die aan uw vraag voldoen. U kunt niet via ons boeken. U kunt direct contact opnemen met de eigenaar/verhuur en u huurt ook rechtstreeks via hem of haar.

Compare Listings