Your search results

Markten op Texel

Posted by Waddenplaats.nl on 11 maart 2022
0

Bij elke vakantie hoort een markt. Of je nou je groenten en fruit gewoon op de markt wil halen, zoals je dat thuis ook doet, of leuke kleren voor spotprijzen zoekt. Op Texel kun je gelukkig bijna elke dag wel naar de markt. Zeker in de zomer. Bepaalde markten op Texel worden namelijk alleen in juli en augustus gehouden. Dan zijn ze er wel iedere week, maar aan het eind van de zomer zijn die markten er niet meer.

Wekelijkse markten

Elke maandag kun je op Texel naar de markt in Den Burg. Dit is een warenmarkt die in de ochtend is. Vanaf 11 uur kun je op maandag in Den Hoorn terecht voor een rommelmarkt. De opbrengst hiervan gaat naar de onderhoud van het Hoornderkerkje. Op dinsdag kun je ’s middags bij het Maartenshuis naar de markt. Donderdags kun je vanaf 1 uur in Den Hoorn naar de markt en vanaf kwart voor 3 naar de markt in De Cocksdorp. Iedere vrijdag is er op de haven van Oudeschild een markt met vis en andere lokale producten.

Op zaterdag is er om de week een markt die je kunt vinden in Oosterend. Niet wekelijks dus, maar om de week.

Markten in juli en augustus

Een aantal markten op Texel zijn er alleen in de zomer. Zo is er in juli en augustus wekelijks een braderie op de dinsdagmiddag in De Koog. De markt is in het centrum. Elke woensdagochtend is er in de zomer een themamarkt in Den Burg. Elke week is er een nieuw thema. In juli en augustus kun je ook op zondag naar de markt. Deze is op het vakantiepark met de naam De Krim en begint altijd om 12 uur.

Bijzondere markten op Texel

De dinsdagmarkt is een bijzondere markt. Deze markt bestaat namelijk uit producten die gemaakt worden door de woon-/werkgemeenschap van het Maartenshuis. Dit is een gemeenschap van verstandelijk gehandicapten. Ook wordt er een paar keer per jaar in De Koog een kofferbakmarkt georganiseerd op de zondagochtend. Ook dat is een bijzondere markt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Compare Listings